به گزارش خبرنگار مهر در رشت، ضوابط زیست محیطی برای عدم استقرار بنگاههای اقتصادی در جغرافیای گیلان، کمبود زمین و عدم تغییر کاربری اراضی و...از جمله آرام سازهایست که سرعت قطار پیشروی صنعتی گیلان را کند می سازد.
به هرحال با وجود مشکلات بسیار زیاد در توسعه صنعت گیلان، این بخش از سرعت پیشرفت قابل قبولی برخوردار است اما همچنان فاصله قابل توجهی با سرعت تعریف شده سازمان صنایع و معادن دارد.
توسعه صنعت تنها برعهده یک ارگان نبوده بلکه نیازمند تلاش و تعامل بسیاری از ارگانها از جمله محیط زیست، منابع طبیعی، بانکها و ... است.
اگر این خواست جدی گرفته شود و اگر همه افراد دست اندرکار، استعدادهای موجود در گیلان در توسعه صنعتی را باور داشته باشند، می توان امیدوار بود که مشکل بیکاری جوانان تحصیلکرده با اشتغالزایی در بخش صنعت حل شود.
کمبود زمین یکی از مشکلات توسعه نیافتگی صنعت گیلان است
در این باره عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هشتم "کمبود زمین" را یکی از مشکلات توسعه نیافتگی صنعت در استان عنوان کرد و اظهار داشت: در واگذاری زمین به متقاضیان باید دقت بیشتری شود و زمین به سرمایه گذاران واقعی اختصاص یابد.
یوسف قاسمی افزود: اگر یک درصد از اراضی کم بازده کشاورزی به کاربری صنعتی اختصاص یابد کارخانه های زیادی در این استان ایجاد خواهد شد که اشتغال مناسبی را به دنبال دارد.
وی با اعلام اینکه بافت گیلان کشاورزی بوده و باید تحول صنعتی متناسب با آن برنامه ریزی شود، خاطرنشان کرد: ایجاد صنایع تبدیلی از راهکارهای مناسب برای توسعه و تحول متوازن در استان است.
متاسفانه با وجود موانع و مشکلات فراوان توسعه یافتگی صنعتی گیلان برخی گیلانیها هنوز با روند توسعه صنعتی استان ناآشنا هستند در حالی که قطار جهش صنعتی گیلان با سرعت به راه افتاده و تا رسیدن به مرز جایگاه واقعی ایستگاهی را برای توقف نمی شناسد.
کوران حسرت و افسوس تعطیلی برخی از کارخانجات بزرگ، کوچک و متوسط استان دیگر به سرآمده و باید طرحی نو درانداخت و با کاروان توسعه صنعتی گیلان همراه و این قافله را به مقصد نهایی رساند.
خاطره تلخ تعطیلی واحدهای صنعتی تولیدی گیلان باید از اذهان مردم پاک شود
با این وجود همه مسئولین به ویژه نمایندگان مردم در مجلس باید تلاش کرده تا خاطره تلخی که از تعطیلی واحدهای صنعتی و تولیدی استان که از سالهای گذشته بر اذهان مردم ثبت شده پاک شود و به جای انتقاد غیرسازنده برای رفع دردها و مشکلات مشترک در این حوزه اجماع شود.
در شرایط کنونی توسعه کاروان صنعتی گیلان چشم امید به همدلی، تعامل و یکرنگی جمعی همه مسئولین و رسانه ها دارد زیرا خیزش صنعتی آرزوی دیرینه گیلانیها است.
به هرحال یکسری از واحدهای صنعتی در استان گیلان به دلایلی همچون واگذاری به بخش خصوصی، خودی سازی و برف سنگین سال 83 تعطیل شدند و امکان احیاء برخی از این واحدها وجود ندارد ازاینرو صرف انرژی برای احیای این واحدها منطقی نبوده و جز عقب ماندگی در توسعه صنعتی چیزی عاید گیلان نمی شود در حالی که هچنان نیم نگاهی به احیا این واحدهای قدیمی و زیان ده در استان وجود دارد اما به نظر می رسد به جای احیا این صنایع باید به دنبال ایجاد صنایع جدید با تکنولوژی بالا رفت.
رئیس سازمان صنایع و معادن گیلان دراین باره می گوید: این سازمان در ایجاد صنایع جدید در استان موفق عمل کرده و باید این آهنگ رو به رشد صنعتی با حمایت تمامی دلسوزان استان ادامه یابد.
محمدحسین اصغریان با بیان اینکه در شرایط کنونی صنعت پویا، ماندگار و پایدار مستلزم تکنولوژی بالاست، افزود: تکنولوژی بالا خود به خود اشتغال کمتری را نسبت به گذشته ایجاد می کند.
وی عنوان کرد: در سالهای اخیر کارخانه های بزرگی در گیلان ایجاد شده اند که به لحاظ تولید ثروت و ارزش افزوده قویتراز واحدهای قدیمی هستند.
رئیس صنایع و معادن گیلان همچنین از شروع ساخت 25 واحد بزرگ صنعتی در سه سال اخیر در گیلان خبر داد و افزود: راه اندازی این واحدها که به 29 هزار و 767 میلیارد ریال سرمایه گذاری نیاز دارد برای 10 هزار و 700 نفر شغل ایجاد خواهد کرد.
اصغریان ادامه داد: کارخانه ذوب بیلت خزر، سیمان گیلان سبز، پدیده عرش نوین، شفاف شیمی پلاست، راد کابل شمال پارس، داروسازی کاسپین تامین، طرح شیشه پاک شمال، کاروگیت، ام دی اف ، کاغذ تیشو، فولاد تیام بیستون، سیمان فاراب و... از عمده این طرحها هستند.
احیای واحدهای قدیمی موجب عقب ماندگی صنعت گیلان می شود
با این توصیف هم اکنون بسیاری از کارخانه های قدیمی در استان گیلان فعال هستند که این واحدها فاقد سودهی لازم بوده و مدام ضرردهی دارند و احیای این واحدهای قدیمی در بسیاری از موارد برای اینکه به سوددهی برسد گاهی هزینه ای بیشتر از احداث یک واحد جدید دارد و اصرار برای احیا این واحدها کاری غیرمعقولانه، غیرکارشناسانه و نابجا است.
استاندار گیلان همچنین در گفتگو با خبرنگار مهر توسعه صنعتی گیلان را پیشرو دانست و اظهار داشت: در دولت نهم با توجه ویژه به بخش صنعت در حول دو محور "ایجاد واحدهای صنعتی بزرگ" و "تسریع در اجرای واحدهای صنعتی در حال اجرا" حرکت شتابانی برای توسعه صنعتی گیلان ایجاد شده است.
روح الله قهرمانی ایجاد واحدهای صنعتی بزرگ در گیلان را ضروری دانست و افزود: مدیریت استان تاکنون نسبت به ایجاد واحدهای بزرگ صنعتی اقدامات اثربخشی انجام داده زیرا رونق اقتصادی و افزایش درآمد برای مردم و رفع بیکاری نیازمند سرمایه گذاریهای بزرگ است.
وی با اعلام اینکه توسعه صنعتی زمینه ایجاد اشتغال پایدار را در استان فراهم میکند، ادامه داد: مسئولان نهایت تلاش خود را برای پیگیری و رفع مشکلات موجود بر سر راه توسعه استان در ابعاد مختلف انجام می دهند.
سرمایه گذاری در شهرکهای صنعتی پایدارترین نوع سرمایه گذاری است
استاندار گیلان همچنین با اعلام اینکه وجود شهرکهای صنعتی در هر منطقه یکی از مولفه های مهم توسعه صنعت به شمار میآید یادآور شد: سرمایه گذاری در شهرکهای صنعتی پایدارترین نوع سرمایه گذاری است که باعث رونق اقتصادی، ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری در استان گیلان می شود همچنین گردش مالی در جامعه را در پی خواهد داشت.
مدیرکل محیط زیست استان گیلان نیز با اعلام اینکه توسعه صنعتی و کشاورزی باید مطابق با استانداردهای زیست محیطی باشد اظهار داشت: توسعه صنایع و کشاورزی نیاز جامعه کنونی است و باید تحت شرایط تعریف شده انجام شود.
کامران زلفی نژاد یادآور شد: کنترل اثرات سوء فعالیتهای انسانی و طبیعی و استاندارد سازی زیست محیطی واحدهای تولیدی صنعتی از وظایف مهم این اداره کل است.
به هرحال ارتقاء توسعه صنعتی استان گیلان در سایه صنایع بزرگ و توانمندسازی و رقابت پذیر کردن آنان محقق می شود و صنایع کوچک نیز نیازمند حمایت صنایع بزرگ بوده از اینرو همه باید در شکوفایی صنعتی این منطقه مستعد تلاش کنند.
نظر شما