به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، علی اکبر تناکی پیش از ظهر امروز در اولین گردهمایی روسای مراکز ترویج و خدمات جهاد کشاورزی منطقه یک کشور گفت: سالانه 162 هزار تن محصولات دامی، 638 هزار تن محصولات زراعی و 80 هزار تن محصولات باغی در خراسان جنوبی تولید می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از فعالیت 23 خانه ترویج و خدمات کشاورزی در خراسان جنوبی خبر داد.
وی تولید مرغ در سطح استان را مناسب ارزیابی کرد و افزود: در حال حاضر حدود 700 واحد مرغداری در خراسان جنوبی فعال می باشد.
وی زرشک، عناب، زعفران، پنبه و انار را از عمده محصولات این استان برشمرد و اظهار داشت: خراسان جنوبی در تولید زرشک و عناب رتبه اول کشور، در زعفران رتبه دوم ، در پنبه رتبه پنجم و در تولید انار نیز بالای کشوری دارد.
تناکی مدیریت صحیح مراکز ترویج و خدمات کشاورزی را در افزایش تولید محصولات کشاورزی موثر خواند و تصریح کرد: با مدیریت صحیح می توان محصولات را به دهها تن دیگر افزایش داد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی یادآور شد: در حال حاضر بالغ بر سه میلیون و 400 واحد دامی، پنج هزار و 400 قنات، یک هزار و 900 چاه عمیق و نیمه عمیق و حدود هست هزار منبع آب در سطح استان وجود دارد.
مدیر کل پشتیبانی و تجهیز شبکه ترویج وزارت جهاد کشاورزی کشور نیز در این گردهمایی هدف از برگزاری این گردهمایی را شناسایی نقاط ضعف و قوت مراکز ترویج، مشکلات پیش روی کشاورزان، رساندن مراکز ترویج و خدمات کشاورزی به آینده ای بهتر و مطلوبتر و ارائه راهکارهای مناسب عنوان کرد.
حسن خسروآبادی به فعالیت 1200 مرکز ترویج و خدمات کشاورزی در سطح کشور اشاره کرد و افزود: با در نظر گرفتند اصل 44 باید این مراکز تقویت کرد.
وی رسالت اصلی مرکز ترویج و خدمات کشاورزی را ارائه الگوهای مختلف به مقتضای زمان به مردم، توانمندسازی و یاری رساندن به بهره برداران بخش کشاورزی ذکر کرد و افزود: بنا بر نامگذاری سال جاری به نام نوآوری و شکوفایی در این مراکز نیز باید نوآوری سرلوحه اقدامات باشد.
مدیر کل پشتیبانی و تجهیز شبکه ترویج وزارت جهاد کشاورزی کشور مراکز ترویج و خدمات کشاورزی را حلقه اتصال آموزش، تحقیقات و ترویج بهره بردارن بخش کشاورزی دانست و اظهار داشت: مروجین خدمات کشاورزی باید با دادن الگوی مناسب به مردم آنها در امر تحقق اهداف این شبکه هدایت کنند.
نظر شما