مهندس امید صدیقی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر افزود: در حال حاضر سازمان حفاظت محیط زیست درباره این موضوع با کنترل و مدیریت به پیش می رود.
در چند ماه اخیر ساخت و سازهای غیر اصولی در اطراف اسکلههای بندر شهید بهشتی سبب قطع جریانات دریایی در داخل خلیج شده و این امر میزان رسوبگذاری در داخل خلیج را که زیستگاه اصلی مرجانهاست افزایش داده است.
از سوی دیگر ساخت موجشکن فرعی مابین اسکله شهید بهشتی و مخازن نفت اداره بنادر موجب افزایش شدت این تخریب زیست محیطی شده است.
بر اساس گزارش، سازمان منطقهای محیط زیست خلیج فارس (راپمی) از ۲۸ گونه مرجانی شناخته شده در آبهای خلیج فارس هم اکنون بیش از دوسوم آنها درمعرض خطر انقراض قرار دارند.
این تعداد گونه مرجانی از ۸ خانواده و ۲۰ جنس درسواحل و جزایر متعدد جنوب ایران پراکندهاند که به دلیل توسعه سواحل و افزایش فعالیتهای اقتصادی برخی از آنها اکنون درخطر انقراض قرار دارند.
سازمان محیط زیست تا کنون چندین بار مانع از ادامه عملیات مجری طرح توسعه بندر چابهار در منطقه مرجانی چابهار شده است و در آخرین تواقفات صورت گرفته نیز قرار شده بود که مجری طرح، با نظارت سازمان محیط زیست انتقال مرجانها را از منطقه چابهار به نقطه دیگر انجام دهد اما بی توجه به این تواقفات در هفته های گذشته روزانه دهها تن خاک در دریا تخلیه شد که حیات تنها لکه مرجانی خلیج چابهار را به شدت در تنگنا قرار داد.
مدیرکل دفتر اکوبیولوژی دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در این باره می گوید: مجری طرح توسعه بندر چابهار طرح انتقال مرجانها را به سازمان حفاظت محیط زیست ارائه کرده اما باید متدولوژی و روش کار مشخص شود.
مهندس امید صدیقی ادامه داد: تنها با تایید این طرح از سوی سازمان حفاظت محیط زیست انتقال انجام می شود و مجری طرح نیز باید تعهدی را از نظر فنی به سازمان حفاظت محیط زیست بدهد اما در حال حاضر نوع این تعهد مشخص نیست.
سازمان بنادر و کشتیرانی قول داده بود تا زمانی که ضمانت نامه بانکی برای انتقال مرجانهای چابهار را ارائه نکرده، پروژه را آغاز نکند اما در بازدید از این منطقه مشخص شد که کار نزدیک به یکماه است که بار دیگر شروع شده و نزدیک به دو سوم منطقه را خاکریزی کردند تا دایک را جلو برند.
منطقه مرجانی خلیج چابهار در شرق اسکله شهید بهشتی در وسعتی به ابعاد 6 هکتار قرارگرفته است و مرجانهای شاخ گوزنی، نرم و تودهای این لکه بینظیر مرجانی را تشکیل دادهاند.
از سال 84 که توسعه بندر شهید بهشتی در این منطقه آغاز شد تاکنون بخش عمدهای از این لکه مرجانی آسیب دیده است همچنان که پیش از این مرجانهای خارک و عسلویه قربانی توسعه ناپایدار شدند.
در طول نزدیک به 2هزار کیلومتر خط ساحلی ایران فقط 50کیلومتر آن به مرجانها اختصاص دارد که آن هم اینگونه دستخوش طرحهای عمرانی میشود.
نظر شما