۳۰ آبان ۱۳۸۷، ۹:۵۲

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در گفتگو با مهر: مربیان دینی باید تربیت شده باشند

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در گفتگو با مهر: مربیان دینی باید تربیت شده باشند

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر این که هدف اصلی مکتب انبیاء تزکیه و ساخت انسانهای مهذب است گفت: مربیان دینی باید خود تربیت شده و اصلح باشند.

آیت الله سید احمد خاتمی عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت تهران در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: هدف نبی اکرم در حقیقت تزکیه است، تزکیه همان تربیت اسلامی است به طوری که  در چهار آیه قرآن ابتدا " یزکیهم " آمده و بعد از آن "یعلمهم الکتاب و الحکمه" آمده و این امر گویای آن است که هدف اصلی مکتب، ساختن انسانهای مهذب است.

وی افزود:  آنچه در این عرصه گفتنی است آن است که باید مسیر نبی اکرم را در این موضوع طی کنیم مسیری که نبی اکرم در این عرصه پیمود و کاملا موفق بود آن است که اول به تقویت باورهای اعتقادی پرداخت. بی تردید تا زمانی که باورهای اعتقادی بر مسند ننشیند و در دل و جان انسان جایگزین نشوند، تربیت اسلامی محال است.

آیت الله خاتمی گفت: پیامبر اکرم  13 سال در مکه به تحکیم مبانی اعتقادی پرداخت و در مدینه نیز همچنان بر این اصل تأکید داشت.

وی با اشاره به دومین نکته حائز اهمیت در رابطه با تربیت دینی یادآور شد :  مربیان باید خود تربیت شده باشند. موفقیت پیامبر ما به این دلیل بود که خود اول مؤمن به مکتب و خود تجلی عالی ارزشهای الهی به مکتب بود.  همانطور که خداوند در سوره قلم خطاب به پیامبر فرمود : تو اخلاق عظیم و برجسته‏اى دارى!

عضو هئیت رئیسه مجلس خبرگان رهبری مهمترین راز موفقیت پیامبران و امامان را رفتار آنها دانست و تصریح کرد: در روایات بسیاری سخن از تربیت با عمل داریم. اهل بیت می فرمایند با عمل خود مردم را به سوی مکتب دعوت کنید، این راهی است که پیامبر و امامان طی کردند و کاملا راه موفقی بود.

آیت الله خاتمی با اشاره به مسائل اخلاقی یادآور شد:  مسائل اخلاقی را باید به صورت میدانی مطرح کرد و در عرصه عمل مشکلات را زدود، یعنی پیامبر ما وقتی دید رفتار بلال در جنگ براساس ترسیم اسلام از مهر و محبت نیست همانجا به او تذکر می دهد.

امام جمعه موقت تهران اظهار داشت : در نهایت به روشهای تربیتی می رسیم که پیامبر و امامان داشتند که به عنوان نمونه مسئله تشویق در سیره امامان و در جایگاه خود تنبیه آن هم نه به  معنای کتک زدن بلکه به عنوان وسیله ای برای آگاهی و بیداری در سیره پیامبر و دیگر امامان جایگاه ویژه‌ای داشت.

کد خبر 786419

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha