۳۰ آبان ۱۳۸۷، ۱۷:۵۲

فتاحی:

فناوریهای جدید رقیب اصلی کتاب و کتابخوانی است

فناوریهای جدید رقیب اصلی کتاب و کتابخوانی است

مشهد - خبرگزاری مهر: رئیس انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران گفت: با وجود فناوریهای مدرن امروزی، وظیفه سنگینی را در ترویج فرهنگ کتابخوانی داریم.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، دکتر رحمت الله فتاحی در حاشیه بازدید از دهمین نمایشگاه بین المللی کتاب خراسان رضوی، اظهار داشت: نوجوانان و جوانان با ظهور فناوری های جدید الکترونیکی مانند اینترنت رغبت بیشتری برای سرگرم شدن با این ابزار دارند.

وی ادامه داد: در این وضعیت باید به دنبال راهی بود تا نقش کتاب و کتابخوانی در خانواده ها کمرنگ نشود.

فتاحی با اشاره به موضوع کتاب درمانی به عنوان مبحثی جدید، بیان کرد: در این شیوه درمان می توان خانواده ها را به اهمیت این موضوع واقف نمود که کتاب می تواند مشکلاتی نظیر اضطراب، انزوا و ترس را برطرف کند.

مدیر گروه کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه فردوسی تصریح کرد: مسائل مختلف اجتماعی، اقتصادی، مدیریتی و فرهنگی در امر ترویج فرهنگ کتابخوانی تاثیرگذار است به طوری که خانواده ها با وجود مشکلاتی در این زمینه ها رغبت کمتری برای مطالعه کتاب خواهند داشت.

وی به نقش تاثیرگذار مسئولان در ایجاد ذوق مطالعه میان افراد یک جامعه اشاره و خاطر نشان کرد: وزارت آموزش و پرورش، صدا و سیما و نهادهای مختلف دولتی تاثیر بسزایی در شکل گیری فرهنگ کتابخوانی دارند.

فتاحی افزود: دولت با پشتیبانی از چاپخانه ها و کاهش مالیات آن ها می تواند در امر مهم توسعه فرهنگ و کتابخوانی مفید باشد.

نویسنده کتب "کتابخانه های دیجیتالی"، "فناوری اطلاعات" و "ارتباطات و شبکه ها" با اشاره به وظایف نویسندگان و ناشران، اذعان داشت: نویسندگان با شناسایی نیازهای جامعه، بیان آن به زبان گویا و طرح جذابیت ها در نوشته خود و ناشران با عرضه کتاب با قیمت مناسب در ترویج فرهنگ کتابخوانی نقش مؤثری خواهند داشت.

رئیس انجمن کتابداری و اطلاع رسانی شاخه خراسان نیز به خبرنگار مهر گفت: برگزاری مسابقه کتابخوانی در نمایشگاه کتاب راهکاری در جهت ترویج فرهنگ کتابخوانی است.

دکتر هادی شریف مقدم افزود: برگزاری مسابقه کتابخوانی و در نظر گرفتن جوایز ارزشمند و جذاب، موجب شناسایی افراد اهل مطالعه و تشویق آنان خواهد شد.

وی با بیان اینکه باید افراد اهل مطالعه را به جامعه معرفی کنیم، عنوان کرد: برگزاری مسابقات عمومی در زمینه های مختلف ادبی، دینی، علمی و دیگر حوزه ها افرادی را که به مطالعه علاقه مند هستند در جامعه مشخص می کند که این امر موجب ترغیب دیگر افراد به مطالعه خواهد شد.

مدیر گروه کتابداری دانشگاه پیام نور اظهار داشت: دعوت از خیرین به نمایشگاه بین المللی کتاب و جلب کمک مالی آنها به تقویت و تجهیز کتابخانه ها و همچنین برگزاری جشنهای متنوع و مرتبط با کتاب برای بازدیدکنندگان از دیگر اقداماتی است که مکمل برگزاری نمایشگاه های کتاب در ترویج فرهنگ مطالعه است.

وی ادامه داد: ناشران نیز می توانند با برپایی نمایشگاه کتاب در داخل مدارس در نهادینه شدن توسعه کتابخوانی سهیم باشند.

نویسنده کتاب های "زندگی نامه کتابداران خراسان" و "ساختمان و تجهیزات کتابخانه" به نقش مهم خانواده در ترویج فرهنگ کتابخوانی اشاره کرد و بیان داشت: نهادهای مختلف جامعه نیز در به وجود آوردن فضای مطالعاتی در جامعه مؤثرند اما آغاز این امر از خانواده شروع می شود، بنابراین پدر و مادر باید الگوی مناسبی برای فرزندان خود باشند.

کد خبر 786703

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha