۲ آذر ۱۳۸۷، ۱۵:۴۳

در گفتگو با مهر عنوان شد:

خلاء گفتمانهای علمی در زمینه سوانح و حوادث باید جبران شود

کرمان - خبرگزاری مهر: معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اهمیت گفتمان علمی درخصوص حوادث و سوانح گفت: با وجود اینکه ایران یکی از حادثه خیز ترین مناطق دنیاست اما در سالهای گذشته نسبت به برخورد علمی با این حوادث توجه لازم صورت نگرفته است.

علی اکبر حقدوست در گفتگو با مهر اظهار داشت: وقوع حوادث مختلف در نقاط مختلف کشور باعث بروز آسیب های مالی و جانی فراوانی می شود اما برخورد علمی در این زمینه تاکنون به صورت جدی انجام نشده است.

وی با اشاره به اینکه اولین همایش سوانح و حوادث پس از وقوع زلزله در خرم آباد در دانشگاه لرستان برگزار شد گفت: در راستای نگاه علمی به اینگونه حوادث با همکاری وزارت بهداشت و استانداری کرمان و نهادهای دیگر دومین همایش سوانح و حوادث از 3 اسفند ماه سال جاری به مدت سه روز در کرمان برگزار می شود و دلیل انتخاب کرمان به عنوان میزبان این همایش حادثه خیز بودن استان کرمان است.

دبیر همایش سوانح و حوادث افزود: حوادث سالهای گذشته نشان داده است که ایران یکی از کشور هایی است که در معرض بروز حوادث طبیعی قرار دارد بطوریکه 26 نوع مختلف از سوانح مختلف در کشور اتفاق می افتد که برخی بدست بشر و برخی نیز به دلیل وقوع حوادث طبیعی رخ می دهند.

وی افزود: گفتمان علمی در زمینه حوادث و سوانح یکی از مهمترین و ابتدایی ترین راهکارهاست که می تواند بار خسارت این بلایا را درجامعه به حداقل برساند.

حق دوست اضافه کرد: ملت ایران ملتی نوع دوست است و در زمان بروز حوادث به یکدیگر کمک می کنند که نمونه بارز ان در زلزله بم دیده شد اما مواقعیت این است که برای جلوگیری از بروز حوادث باید کاری منسجم و عاقلانه انجام شود و عاقلانه فکر کردن و پیش بینی کردن مشکلات مهم است زیرا که حضور افرادی که هیچ گونه تخصص خاصی در کمک رسانی ندارند خود باعث بروز مشکلات فراوانی می شود.

وی افزود: استان کرمان یکی از حادثه خیز ترین استانهای کشور می باشد و باید با برگزاری همایش ها و کارشناسی در زمینه های مختلف آمادگی لازم برای کمک رسانی در زمان های بحرانی را کسب کنیم.

وی عنوان کرد: درحالیکه در برخی زمینه ها 20سال است همایش های مختلفی انجام می شود اما همایش های حوادث و سوانح تا کنون جدی گرفته نشده است و یکی از جوان ترین مباحث در بحث همایش های علمی به حساب می آید.

حق دوست افزود: بروز بحران سالک در شهرستان بم پس از زلزله، تغییر نسبت جمعیتی زن و مرد، تغییر ساختار اجتماعی به دلیل وجود فرهن های مختلف در شهر بم و موارد دیگر دهها بحرانی است که پس از زلزله بم به وجود آمده که باید با بررسیهای علمی پیش بینی و از بروز آنها در حوادث آینده جلوگیری شود. 

کد خبر 787581

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha