به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی زاهدی شب گذشته در سمینار تدوین برنامه درسی چارچوب ها و شاخص ها در دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه وزارت علوم در سه سال اخیر توفیقات خوبی داشته است، گفت: نقشه جامع علمی کشور برای دسیابی به اهداف سند چشم انداز، مراحل نهایی خود را طی می کند گروهی در شورای عالی انقلاب فرهنگی و گروهی در وزارت علوم، کار سنگینی را در زمینه نقشه جامع انجام داده اند.
وی از تبدیل معاونت آموزشی این وزارتخانه به معاونت آموزش عالی خبر داد و گفت: امیدواریم تا یک ماه آینده بتوانیم احکام کلی علم و فناوری را استخراج و برای ارائه به مجلس آماده کنیم.
وزیر علوم گفت: برای ما به عنوان مجموعه وزارت علوم تکلیف ایجاد می کند که در کشور تحول آموزشی ایجاد شود.
وی اظهار داشت: رشد کمی در آموزش عالی انجام شده و توانسته ایم به اهداف برنامه چهارم دست یابیم در مورد برنامه پنجم نیز از نظر کمی مشکلی نداریم اما تحول آموزشی ابعاد مختلفی دارد که تنها یکی از آنها کمیت است.
زاهدی اضافه کرد: اما اکنون باید به مقام تولید علم در منطقه برسیم و اگر قرار باشد با همین روند فعلی بحث آموزشی عالی را دنبال کنیم به اهدافی که باید برسیم نخواهیم رسید.
وی گفت: بدون آموزش خوب نمی توان به تحقیق خوب رسید لذا ما ناچاریم که در مباحث آموزشی مرتبط با آموزش عالی را بازنگری کنیم و آن را تحت عنوان تحول آموزشی دنبال کنیم.
وزیر علوم با تأکید بر بازنگری در رشته های تحصیلی افزود: برخی رشته ها باید حذف شوند و برخی نیاز به بازنگری دارند سرفصل های دروس نیز باید تغییر کنند.
وی افزود: برای توسعه رشته ها آمایش سرزمین را باید در نظر گرفت که در آن عدالت آموزشی ایجاد شود.
زاهدی با اشاره به ضرورت پرداختن به رشته های میان رشته ای گفت: گروههای برنامه ریزی درسی باید به این سمت حرکت کنند و از رویکرد میان رشته ای استقبال کنند.
وی با بیان اینکه در دوره لیسانس نباید نسبت به بروز استعدادها بی تفاوت باشیم گفت: در لیسانس توجه جدی به بروز خلاقیت ها نداریم لذا در تدوین برنامه های درسی این دوره باید سرفصلی برای بروز خلاقیت های دانشجویان در نظر گرفته شود و جای درس پروژه در این دوره خالی است.
وزیر علوم با تأکید بر اینکه در تحصیلات تکمیلی باید تحول جدی صورت گیرد گفت: توسعه تحصیلات تکمیلی به ویژه پروژه های ارشد و دکتری این دوره باید مطابق با نیازهای کشور باشد.
زاهدی اظهار داشت: در برخی رشته های علوم انسانی ضروری است که رویکرد اسلامی وارد شود. در علوم انسانی معضلات جدی وجود دارد و اساتید راهنمای این رشته ها در دوره های تحصیلات تکمیلی باید دانشجویان را به سمت طراحی و اجرای پروژه هایی که با نیازهای کشور مطابقت دارند، هدایت کنند.
وی با بیان اینکه به علوم انسانی در کشور ظلم شده است افزود: ما نتوانستیم پتانسیل قوی برای علوم انسانی به ویژه علوم انسانی که با علوم اسلامی عجین شده اند، وارد دانشگاهها کنیم ما به دست خودمان اندیشه های غربی را در مورد برخی رشته ها مانند مطالعات زنان وارد کرده ایم از این رو در کارگروههای برنامه ریزی درسی در حوزه های علوم انسانی باید بازنگری اساسی صورت گیرد.
نظر شما