دکتر نجفی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر افزود: با توجه به ورود پرندگان مهاجر به داخل کشور، احتمال آنفلوانزای پرندگان وجود دارد اما تاکنون گزارش مثبتی مبنی بر آلودگی پرندگان مهاجر به این بیماری نداشته ایم.
بیماری آنفلوانزای پرندگان به طرق مختلفی همچون پرنده به پرنده ، پرنده به انسان ، محیط به انسان و در صورت جهش ژنتیکی از انسان به انسان می تواند انتقال یابد.
از علائم این بیماری در طیور می توان به کاهش فعالیت، بی اشتهایی، لاغری مفرط، افت تولید و علائم خفیف تا شدید تنفسی شامل سرفه، عطسه، ترشح زیاد اشک، ادم در سر و صورت و اختلالات عصبی و اسهال اشاره کرد که ممکن است هر یک از این نشانه ها به تنهایی یا به صورت مجموعه ای از علائم بالینی بروز کند.
شایع ترین علائم این بیماری در انسان به صورت تب، لرز، سردرد، کوفتگی و دردهای مفصلی، ریزش اشک، قرمزی چشم ها، دردهای عضلانی (کمر، پشت در بزرگسالان و ساق پا در کودکان)، سرفه، گلودرد، خشونت صدا و اختلال هوشیاری در افراد مسن است.
در دی ماه سال گذشته «سازمان جهانی بهداشت حیوانات» اعلام کرد که ویروس های کشنده H5N1 که عامل بیماری آنفلوانزای پرندگان هستند، در میان مرغ های خانگی در ایران شیوع پیدا کرده اند.
در دهمین روز آذر ماه سال گذشته هم وزارت بهداشت و درمان گزارشی از وضعیت آنفلوانزای پرندگان در ایران را به مقر «سازمان جهانی بهداشت حیوانات» در پاریس ارسال کرده بود که در آن هیچ اشاره ای به شیوع این بیماری نشده بود.
در آن گزارش ایران به سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که در میان ۱۴ پرنده، ویروس عامل بیماری کشنده آنفلوانزای پرندگان را به موقع کشف کرده و ۴۷۵ پرنده را نیز نابود کرده است.
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست درباره مطالعات صورت گرفته در سال جاری گفت: سازمان های محیط زیست استان ها مرتبا زیستگاه های تالابی را به منظور بررسی احتمال وجود آنفلوانزای پرندگان، پایش می کنند و گزارش آن را به ما ارسال می کنند.
مهمترین اقدام کنترل این بیماری ، شامل معدوم کردن سریع تمام پرندگان بیمار یا تماس یافته ، دفع مناسب لاشه ها و قرنطینه کردن و ضدعفونی کردن مرغداری ها است.
نظر شما