سید علی حسینی در حاشیه همایش سیب زمینی در نیشابور در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: با توجه به رویکردهای علمی که در کشت سیب زمینی انجام شده میزان تولید از چهار میلیون تن در سال قبل به پنج میلیون تن افزایش یافته و طبق آمار بدست آمده در چند سال اخیر میانگین تولید سیب زمینی از 12 تن در هر هکتار به 28.5 تن افزایش یافته است.
وی گفت: غذای اول کشورهای اروپایی و توسعه یافته سیب زمینی است در صورتیکه در کشور ایران غذای دوم و سوم است و سرانه مصرف سیب زمینی در ایران 45تا 50 کیلوگرم است در حالی که در کشورهای توسعه یافته 150 تا 200 کیلوگرم می باشد و به همین منظور غذای آینده نام گرفته است.
وی اظهارداشت: در حال حاضر در کشورهای توسعه یافته، کشاورزی به روش حفاظتی انجام می شود و در این روش جهت حفظ موادآلی در خاک، زمین را شخم نمی زنند چون ممکن است بر اثرعواملی چون باد، طوفان و سرمای زمستان مواد آلی خاک از بین برود و از دسترس گیاه خارج شود و در حال حاضر بیش از 20 میلیون هکتار در آمریکا به این روش کشت می شود و ما باید به دنبال روشهای علمی ترشدن کشاورزی باشیم .
این نماینده مجلس توسعه پایدار را مستلزم تولید کافی، برنامه ریزی صحیح و سیاست گذاری درست دانست و یادآورشد: حفاظت و حمایت از منابع از قبیل خاک و آب باید به صورت بهینه انجام شود.
نظر شما