۵ آذر ۱۳۸۷، ۷:۵۸

بررسی "تمدن صلح" از سوی رهبران دینی جهان؛ اخبار هفتگی ادیان جهان

بررسی "تمدن صلح" از سوی رهبران دینی جهان؛ اخبار هفتگی ادیان جهان

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: اخباری چون بررسی صلح توسط رهبران دینی و کاهش چشمگیر اعضای کلیساهای آلمان مهمترین اخبار هفته گذشته در عرصه ادیان جهان بودند.

بررسی راهکارهای مبارزه با اسلام‌هراسی از سوی خاخامهای آمریکا

به دنبال اجلاس خاخامها در ماه نوامبر سال گذشته بنیاد درک اخلاق طی سه روز گذشته در مساجد و کنیسه‌های شمال آمریکا به بررسی راهکارهای مبارزه با اسلام‌هراسی و یهودستیزی پرداختند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه اینترنتی بیچ پلم، اعضای این بنیاد که از خاخامها و ائمه جمعه تشکیل شده‌اند به صورت گروههای دونفره یک امام و یک خاخام به 50 مسجد و کنیسه در آمریکای شمالی رفتند.

خاخام مارک شینیر رئیس این بنیاد گفت: از ابتدا آرزوی ما شرکت دادن 25 مسجد و 25 کنیسه در این برنامه بود و هرگز تصور نمی‌کردیم با چنین استقبالی از سوی جوامع امریکایی مسلمان و یهودی رو به رو شویم.

برگزارکنندگان این رویداد اعتقاد دارند این برنامه می‌تواند به ارتقای درک میان مسلمانان و یهودیان و حتی مسیحیان کمک کرده و در دنیایی که همه مردم آن برای درک بهتر تلاش می‌کنند سطح اسلام‌هراسی و یهودستیزی کاهش یابد.

هفته گذشته این گروه آگهی تمام صفحه‌ای را در نشریه نیویورک تایمز با عنوان " صلح امکان پذیر است" منتشر کرد.

شینیر گفت: ما فرزندان حضرت ابراهیم هستیم، نه تنها در دین خود مشترک هستیم بلکه سرنوشت مشترک هم داریم و این امر باید پیوندهای محبت ما را نسبت به یکدیگر ارتقا دهد.

وی همچنین ابراز امیدواری کرد که این برنامه در اروپا اجرا شود.

تعداد اعضای کلیساهای آلمان سقوط چشمگیری یافته است

کلیسای انجیلی آلمان که بزرگترین گروه پروتستان این کشور اروپایی محسوب می‌شود برای نخستین بار از زمان اتحاد دو آلمان در سال 1990 با کاهش 25 میلیون نفری رو به رو شده است.

در پایان سال 2007، کلیسای انجیلی آلمان حدود 83/24 میلیون نفر از جمعیت 82 میلیون آلمان را دربرگرفته بود اما درحال حاضر تعداد پیروان نسبت به پنج سال اخیر نیز کاهش یافته است. تعداد پروتستانهای آلمان نسبت به سال 2007 حدود 268 هزار نفر کمتر شده است.

تعداد پیروان کلیسای کاتولیک روم در آلمان نیز در سال 2007 با کاهش رو به رو شد اما این کاهش در مقایسه با پروتستانها چشمگیر نبود. حدود 46/25 میلیون نفر در آلمان کاتولیک هستند که این تعداد در سال 2006 حدود 224 هزار نفر کاهش یافت.

در زمان اتحاد دو آلمان در سال 1990، پروتستانها در سراسر آلمان اندکی بیشتر از کاتولیکها بودند. ایالتهای آلمان شرقی سابق عمدتاً مرکز پروتستانها بودند، مناطقی که مارتین لوتر در قرن شانزدهم در آن زندگی و عالیت می‌کرد.

ولفگانگ هابر از اسقفهای ارشد پروتستان در سال 2009 طی یک مصاحبه رادیویی کاهش تعداد کلیساروها را مورد تصدیق قرار داد.

سقوط قابل توجه تعداد پروتستانها بر درآمد کلیسا نیز تأثیر داشته به طوری که حدود 70 درصد از درآمد کلیساها از مالیات اعضای کلیسا تأمین می‌شد.

رهبران کلیساهای کاتولیک و ارتدکس برای قربانیان قحطی اوکراین دعا کنند

رئیس جمهوری اوکراین طی نامه‌هایی به مقر رهبر کاتولیکهای جهان و رهبر ارتدکسهای جهان خواستار دعا برای قربانیان بیگنان قحطی سال 1932 و 1933 در اوکراین شد.

ویکتور یوشچنکو رئیس جمهور اوکراین گفت: مردم اوکراین و جامعه جهانی نوامبر 2008 هفتاد و پنجمین سال قحطی دهه 1930 را برگزار می کنند، تراژدی ملی که جان میلیونها نفر از مردم را گرفت. قحطی 1932 و 1933 تأثیر مهمی در تاریخ قرن بیستم اوکراین داشت.

رئیس جمهور اوکراین تصریح کرد: در سایه فعالیتهای مورخان دلایل غیرقابل تکذیبی در رابطه با این مصیبت که به عنوان نسل کشی از آن یاد می شود ارائه شده است. رژیم کمونیسم در نظر داشت رنگ ملت اوکراین و ریشه ملی آن را از بین ببرد. تمام این اقدامات برای نقض کردن آزادی ما صورت گرفت اما تمام آنها با شکست مواجه شد و ملت خدا دوست اوکراین علیه آن مقاومت کرد.

رهبران دینی جهان تمدن صلح را در قبرس بررسی کردند

رهبران ادیان مختلف از سراسر جهان روز یکشنبه 26 آبان ماه به منظور تقویت دانش و تعهد دوجانبه برای توسعه گفتگوی بین ادیان و صلح در شهر نیکوزیا پایتخت قبرس به مدت سه روز گردهم آمدند.

دیمیتریس کریستوفیاس رئیس جمهور قبر در مراسم افتتاحیه همایش " تمدن صلح: ادیان و فرهنگها در گفتگو" اظهار داشت که هرکس نه تنها نسبت به فرهنگ و سنت خود احساس افتخار می‌کند بلکه وظیفه دارد نسبت به ادیان و فرهنگهای دیگر تساهل نشان داده تا از ایجاد صلح فرامرزهای دین و فرهنگها اطمینان حاصل کنیم. در سیاره کوچک ما برای تمام تمدنها و تمام فرق دینی مختلف فضای کافی وجود دارد تا به بشر سود رسانده و سعادت وی را موجب شوند.

کریستوفیاس همچنین افزود: وی در راستای صلح و تسامح میان جوامع قبرس فعالیت کرده و در این زمینه ابتکارعملهایی آغاز کرده تا گفتگو به منظور متحد کردن دوباره کشور به نتیجه برسد.

همایش سه روزه "تمدن صلح" از سوی کلیسای قبرس با همکاری جامعه سنت اجیدیو برگزار شده و محفلی برای تبادل دیدگاه‌هایی درباره منافع دوجانبه با هدف داشتن سهمی در صلح جهانی فراهم کرده است.

شمایل کلیسای ارتدکس روسیه به نمایش گذاشته می‌شود

شمایل کلیسای ارتدکس روسیه در موزه کاتولیک کلیسای جامع سنت استفان در شهر وین، پایتخت اتریش به نمایش عمومی گذاشته می‌شود.

ایگو لاپشین متصدی شورای انتشار مقرپاتریاک مسکو از برگزاری این نمایشگاه خبر داد. این نمایشگاه همزمان با تقدیس کلیسای جامع سنت نیکولاس در پایتخت اتریش افتتاح می‌شود و انتظار می‌رود الکسی دوم پاتریاک کلیسای ارتدکس روسیه در این مراسم شرکت کند. تاریخ افتتاح این نمایشگاه 28 مارس 2009 ( 8 فروردین 1388) خواهد بود.

بخش اعظم این نمایشگاه به تاریخ کلیسای ارتدکس روسیه، دوره سرکوبی، آزار، اعدام، تخریب کلیساها، صومعه ها و شمایل و هنر کلیسایی اختصاص خواهد داشت. اشیای شخصی و کلیسایی متعلق به شهدای کلیسای ارتدکس روسیه نیز از دیگر بخشهای این نمایشگاه خواهد بود  و همچنین بخش ویژه‌ای به شمایل مادر مسیح از شهر قازان اختصاص داده خواهد شد.
 
حضور در مراسم دینی خطر مرگ و میر را 20 درصد کاهش می‌دهد

طی نتایج تحقیقی که در دانشگاه یشینوا و دانشکده پرشکی آن؛ کالج پزشکی آلبرت انیشتین منتشر شد، کاهش 20 درصدی خطر مرگ به واسطه حضور در مراسم دینی مورد تأکید قرار گرفته است .

این نتایج که در مجله  روانشناسی و بهداشت منتشر شده براساس اطلاعات شرکت‌کنندگان در مراسم دینی فرقه‌های مختلف و متعدد دینی ارائه شده است. محققان آداب دینی 92395 زن را مورد پرسش و بررسی قرار داده و چشم‌انداز ارتباطهای دینی آنها و حضور در مراسم دینی، قدرت و آرامشی که از دین گرفته و رویدادهای قلبی عروقی پس از آن و همچنین نرخ های کلی مرگ میر را مورد ارزیابی قرار داده‌اند.

اگرچه این تحقیق نشان می‌دهد که خطر مرگ برای افرادی که در مراسم دینی شرکت می‌کنند 20 درصد کاهش می یابد اما مشخص نشده آیا تغییرات پایداری در نرخ مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی به وجود می‌آید یا خیر. این تحقیق در رابطه با افرادی که در سازمانهای اجتماعی و فعالیتهایی گروهی انجام شده که از جریانی لذت بخش و زندگی اجتماعی قوی برای شرکت کننده برخوردارند و رفتارهایی را در برمی گیرد که به رفاه فردی منتهی می‌شود.

محققان برای ارزیابی تأثیر دینداری بر مرگ و میر و بیماری متغیرهایی چون گزارش شخصی از تعلقات دینی، فراوانی حضور در مراسم دینی و قدرت دینی و همچنین آرامش در رابطه با بیماری های قلبی و عروقی و مرگ را بررسی کرده‌اند.

نکته حائز اهمیت این است که این تحقیق هیچ تلاشی در رابطه با سنجش میزان معنویت شرکت کنندگان نداشته است و شرکت‌کنندگان در این تحقیق به سه پرسش تعلق دینی، فراوانی حضور در مراسم دینی و اینکه آیا دین برای آنها قدرت و آرامش به همراه دارد پاسخ گفته‌اند.

افرادی که دست کم یک بار در هفته در مراسم دینی شرکت می‌کنند خطر مرگ را نسبت به افرادی که هرگز در این نوع مراسم شرکت نمی‌کنند 20 درصد کاهش می‌دهند. تحقیقات پیشین میزان کاهش خطر مرگ را تا 25 درصد ارزیابی کرده بود.

محققان این تحقیق نتیجه‌گیری کرده‌اند که اگرچه رفتار دینی با میزان کاهش نرخ مرگ ارتباط دارد اما روابط فیزیکی که به این تأثیر منتهی می‌شود مشخص نشده و باید تحقیقات بیشتری در رابطه با آن انجام داد. مجله روان‌شناسی و بهداشت نشریه رسمی انجمن بهداشت روان شناسی اروپا است.
 
هماهنگی دینی مورد نظر گاندی بررسی شد

بنیاد صلح گاندی روز شنبه 2 آذر ماه در شهر تریسور ، کرالا در هندوستان همایشی با محوریت "هماهنگی دینی در مفهوم گاندی" برگزار کرد.

ویدیپیت قائم مقام سابق گجرات و مدیر هئیت امنای تراست ناواجیوان که در این مراسم سخنرانی می کرد با استفاده از کلمات خود گاندی اظهار داشت: ادیان نه به معنای دین رسمی یا دین عادی، بلکه به معنای دینی که تمام ادیان را دربرمی گیرد موجب می شوند ما با خالق خود رو در رو قرار گیریم. دین به معنای فرقه گرایی نیست. دین اعتقادی با اخلاقیات نظم یافته است.

قائم مقام سابق گجرات در همایش "هماهنگی دینی در مفهوم گاندی" گفت: وجود چنین دینی می تواند از تمام ادیان فراتر رفته و همه آنها را هماهنگ کند.

همایش "ادیان برای صلح" در سریلانکا برگزار می‌شود

رهبران دینی جهان به رهبران دینی سراسر سریلانکا ملحق شده تا در پیشبرد اهداف همایش شورای بین دینی "ادیان برای صلح" سهیم باشند.

رهبران دینی شرکت کننده ادیان برای صلح قرار است با ماهیندا راجا باکسه رئیس جمهوری سریلانکا دیدار کنند. شورای بین دینی " ادیان برای صلح" در نظر دارد با برگزاری این همایش گفتگوهای میان دولت و رهبران دینی را برای حفاظت از جوامع دینی محلی تسهیل کند.

رهبران دینی متعهد شده اند معابد، مساجد، کلیساها و شبکه های مربط خود را بسیج کنند تا شورای بین ادیان سریلانکا را در رسیدن به این هدف یاری کنند. دبیرکل سازمان ادیان برای صلح، پاتریاک کامبوج، اسقفهای مسیحی، رئیس شورای اروپایی رهبران دینی،  سفیر ویژه کنفرانس جهانی ادیان برای صلح مستقر در نیویورک از جمله شخصیتهای برجسته از سطح جهان هستند که در این همایش حضور خواهند یافت.

کد خبر 789266

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha