ابداع نسل جدید زلزله سنج اقیانوسی توسط محقق ایرانی دانشگاه کاتالونیا

ابداع نسل جدید زلزله سنج اقیانوسی توسط محقق ایرانی دانشگاه کاتالونیا

شهرام شریعت پناهی محقق ایرانی دانشگاه پلی تکنیک کاتالونیای اسپانیا با همکاری تنی چند از محققان دیگر این دانشگاه زلزله سنج اقیانوسی ساخته اند که با استفاده از سیستم کسب و ذخیره ساز اطلاعاتی مستقر در کارتهای حافظه رایج در بازار عمل می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مصرف انرژی در این سیستم جدید بسیار کم بوده و این امتیاز مهم به معنای آن است که بدون دخالت انسان تا دو ماه می تواند در اعماق اقیانوسها فعالیت کند.

به لطف استفاده از باتریهای بسیار کم مصرف، این سیستم ماشینی می تواند لرزشهای زمینی را با استفاده از تکنیکهای ارتعاشی غیرفعال تحت نظارت قرار دهد. نکته مهم این است که این نظارت در بازه زمانی طولانی مدت و در اعماق تاریک اقیانوسها صورت می گیرد.

شهرام شریعت پناهی گفت: تا پیش از این زلزله سنجهای اقیانوسی تنها قادر به فعالیت بدون دخالت انسان تا 15 روز و یا نهایتا یک ماه بوده اند اما این فناوری نوین می تواند دریافت و پردازش اطلاعات را تا دو ماه در اعماق اقیانوس انجام دهد.

بر اساس گزارش ساینس دیلی، این زلزله سنج اقیانوسی به تازگی در آبهایی تا عمق یک هزار متر مورد بررسی قرار گرفته اما به گفته این محقق ایرانی قابلیت استفاده از آن در عمقهای بیشتر نیز وجود دارد.

سیستم نوینی که شریعت پناهی و تیم همراهش ارائه کرده اند داده های دریافت شده که در قالب سیگنالهای آنالوگ هستند را به داده های دیجیتالی تبدیل کرده و از این رو به راحتی بر روی کارتهای حافظه موجود در بازار قابل ذخیره سازی هستند.

این سیستم جدید از اندازه ای کوچک، وزن کم و از همه مهمتر استفاده از کارتهای حافظه رایج برخوردار است که این موارد آن را در مقایسه با سیار سیستمهای موجود متمایز کرده است.

محققان این پروژه هم اکنون در حال ساخت 10 دستگاه از این زلزله سنجهای اقیانوسی هستند و امیدوارند تا با استفاده از آنها تحولی نوین در دانش بررسی زمین لرزه ها ایجاد کنند.

کد خبر 789454

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha