به گزارش خبرگزاری مهر، اداره کل ارشاد هرمزگان اعلام کرد: جلال ذکایی مدیرکل چاپ و نشر وزارت ارشاد این خبر را در نشستی با چاپخانهداران این استان بیان کرد.
وی با تأکید بر وجود شرایط و پتانسیل های مناسب صنعت چاپ در استان هرمزگان گفت: متأسفانه با توجه به اینکه 80 درصد از ابزار، دستگاه ها و ادوات صنعت چاپ از طریق هرمزگان وارد کشور می شود، متأسفانه صنعت چاپ این استان نتوانسته از این شرایط بهرهمند شود.
مدیرکل چاپ و نشر وزارت ارشاد افزود: صنعت چاپ به عنوان یک زیر ساخت مهم فرهنگی باید از بالندگی و رشد مناسبی برخوردار باشد و گرنه چرخه رشد فرهنگ دچار نقصان و کمبود میشود و این معضل در بسیاری از استانهای کشور به وضوح قابل مشاهده است.
ذکایی ارائه دستور العمل های اداری و توقع حل مشکل توسط دولت را در این مورد مثمر ثمر ندانست و تصریح کرد: تجربه نشان داده است با رفتارهای سلبی و ایجابی نه تنها مشکل حل نمیشود بلکه به صورت نامحسوس رانتهایی در حاشیه صنعت چاپ ایجاد می شود که ضرر آن به چاپخانه داران خواهد رسید.
این مقام وزارتی کیفیت خوب، سرعت بالا و قیمت مناسب را سه شاخصه مهم در ارائه خدمات توسط چاپخانهها عنوان کرد و افزود: در صورت رعایت این سه اصل هیچ گاه کارهای چاپی یک استان به استان دیگر سفارش داده نمیشود و بدون شک استانهای دیگر توانسته اند با شرایط بهتر و مناسب تر به مراجعه کنندگان خدمات ارائه دهند.
وی شرایط جغرافیایی استان هرمزگان را نسبت به سایر استانها بسیار بهتر و بارزتر توصیف کرد و یادآور شد: هم اکنون شهرکهای بزرگ صنعت چاپ در کشورهای امارات طی پنج سال گذشته تاسیس و راه اندازی شده است و با توجه به نزدیکی استان هرمزگان به این مناطق چاپخانه داران میتوانند از تجربیات و امکانات آنها بهره مند شوند.
مدیر کل چاپ و نشروزارت در خصوص طرح آمایش صنعت چاپ گفت: بر اساس پتانسیل ها و امکانات بالقوه و بالفعل هر استان و منابع موجود سندی تنظیم خواهد شد که ضرورت نحوه سر مایه گذاری در مورد صنعت چاپ را در آن استان توجیه خواهد کرد.
جلال ذکایی آموزش نیروی انسانی ماهر را در این صنعت بسیار مهم دانست و افزود: هم اکنون این امکان وجود ندارد که در هر استان مرکز آموزش ویژه چاپ تاسیس شود اما این آمادگی وجود دارد که دوره های مداوم و مستمر به صورت منطقه ای برگزار شود.
وی از تغییر شناسنامه تمام ماشینهای چاپ در ایران خبر داد و گفت: در پنج استان کشور (تهران، قم، مشهد، اصفهان و تبریز) شهرک های چاپ احداث خواهد شد که در این شهرک ها چاپخانهداران از تسهیلات ویژه همچون زمین، پرداخت نکردن مالیات، استفاده از وامهای بانکی مناسب برخوردار خواهند شد و سایر استان ها نیز به صورت خوشهای به این شهرکها وصل خواهند شد.
همایون امیرزاده مدیرکل ارشاد هرمزگان هم در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از تعداد و وضعیت چاپخانه های استان گفت: هم اکنون 25 چاپخانه در کل استان مجوز فعالیت دریافت کردهاند که 14 مورد در شهرستانها و مابقی در بندرعباس استقرار دارند.
وی سابقه صنعت چاپ در استان هرمزگان را مربوط به سال 1317 دانست و گفت: در آن زمان با دستگاه های ابتدایی و به صورت دستی 2 روز نامه در 24 صفحه چاپ میشد و این صنعت به عنوان صنعت مادر، در آگاه نمودن مردم نقش بسیار سازندهای داشتهاست.
امیرزاده به بیان مشکلات و معضلات صنعت چاپ در استان هرمزگان پرداخت و وجود دلال های بی شمار، هزینه های حمل و نقل بالا، عدم تخصیص سهمیه کاغذ، مالیات و عوارض سنگین، نبود نیروی متخصص و ماهر، استهلاک بالای دستگاه ها و ... را از مهم ترین مشکلات این حوزه در استان عنوان کرد.
نظر شما