۵ آذر ۱۳۸۷، ۱۶:۰۵

استاندار کرمان:

هدف اصلی قاچاقچیان بازارهای اروپایی است

هدف اصلی قاچاقچیان بازارهای اروپایی است

کرمان - خبرگزاری مهر: حبیب الله دهمرده با اشاره به لزوم همکاری اروپا با ایران درخصوص مبارزه با مواد مخدر گفت: هدف اصلی قاچاقچیان دستیابی به بازارهای اروپایی است اما ایران تمام هزینه های مالی و جانی مبارزه با مواد مخدر را برعهده دارد.

به گزارش خبرنگار مهر درکرمان، حبیب الله دهمرده ظهر امروز در نشستی با اعضاء کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهدگان در سالن اجتماعات استانداری کرمان گفت: هدف اصلی قاچاقچیان مواد مخدر بازارهای مصرف اروپا است اما به دلیل اینکه ایران برای جان همه افراد با ملیتهای مختلف اهمیت قائل است با تدابیر ویژه به سختی با حمل این مواد از ایران به دیگر کشورها مخالفت می کند و در همین زمینه نیز تا کنون هزینه های بالای جانی و مالی پرداخت کرده است.

وی با اشاره به بحث مواد مخدر در افغانستان گفت: از زمانی که نیروهای چند ملیتی در افغانستان مستقر شده اند بر خلاف شعار هایی که داشتند تولید مواد مخدر در این کشور سه برابر شده است.

دهمرده افزود: تا کنون ایران انواع راههای علمی را در خصوص راهکارهایی برای کاهش تولید مواد مخدر در افغانستان بررسی کرده است که مهمترین آنها ایجاد کشت جایگزین برای مواد مخدر بین کشاورزان افغانی است.

وی گفت: باید در خصوص اتباع خارجه و به خصوص مواد مخدر تقسیم کار کنیم و با بررسی راهکارهای مختلف و همکاری کشورهای اروپایی و ایران راهکار مناسب و شغل جایگزین را برای کشاورزان افغانی ایجاد کنیم.

دهمرده تاکید کرد: حل مشکل مواد مخدر یک عزم جهانی را می طلبد و به خصوص اروپا به عنوان مقصد این مواد تولیدی باید کمک بیشتری با کشورهایی که در صف اول مبارزه با این ماده هستند داشته باشد.
 
وی افزود: ایران با اتباع خارجی که اکثرا افغانی و پاکستانی هستند همچون شهروندان خود برخورد می کند و این افراد از یارانه ها و خدمات آموزشی، بهداشتی در تمام سطوح و همچنین از آب، برق و مواد غذایی به راحتی استفاده می کنند در حالیکه در بسیاری از کشورهای اروپایی اتباع خارجی در اردوگاههای مشخص نگهداری می شوند و خدمات محدودی به آنها داده می شود.

دهمرده افزود: ایران می توانست از ابتدای حضور این اتباع خارجی همچون بقیه کشورها آنها را در اردوگاههای خاص نگهداری کند اما به دلیل انسان دوستی و دستورات اسلامی این کار تاکنون صورت نگرفته است.

وی گفت: ایران خط مقدم در خصوص اتباع بیگانه و مواد مخدر است و انتظار دارد سازمان های بین المللی نیز در این خصوص توجه ویژه داشته باشند.

دهمرده افزود: در این میان درصدی از این افراد سوء استفاده هایی داشته اند که باید با ایجاد نظم از سود جویی این افراد جلوگیری کنیم.

معاون دفتر تهران کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان نیز در این جلسه گفت: در این سفر که با حضور نمایندگان کشورهای سوئیس، هلند، انگلیس و اسپانیا و همچنین معاون دفتر منطقه ای آسیا و اقیانوسه سازمان ملل در امور پناهندگان انجام شده است سعی می شود با ارزیابی نیازهای پناهندگان در مناطقی که بازدید می شود و همچنین همکاری مسئولان ایرانی زمینه همکاریهای بیشتر را فراهم کنیم.

فورژت گفت: امیدوار هستیم افرادی نیز که در این سفرها شرکت می کنند پس از بازگشت به کشور های خود بر تعهدات و قولهای خود پایبند باشند.

وی گفت: اگر دولت ایران موافق باشد هر کاری که در زمینه مبارزه با مواد مخدر لازم باشد انجام خواهیم داد.

رئیس دفتر اتباع خارجی استانداری کرمان در ادامه این نشست با اشاره به اینکه هدف از این سفر ارزیابی و امکان سنجی حضور اتباع خارجی در ایران است گفت: در استان کرمان 74هزار و 600 نفر افغانی مجاز سکونت دارند که از این تعداد 13 هزار و 156 نفر در اردوگاههای بردسیر و رفسنجان ساکن هستند.

حسین میر حبیبی افزود: استان کرمان پس از خراسان رضوی بیشترین اتباع خارجی را درخود جای داده است و می طلبد سازمان های بین المللی در خصوص ارائه خدمات به این اتباع خارجی همکاری بیشتری با استان کرمان داشته باشند.

کد خبر 789939

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha