به گزارش خبرگزاری مهر، دکتراعظم اخوان مجری طرح در این باره توضیح داد: یکی از مشکلات پلاکهایی که امروزه در ارتودنسی به کار میروند، بهداشت آنها است که باید به طور مرتب تمیز شوند در غیر این صورت احتمال تجمع پلاک میکروبی و یا "کاندیدا" در زیر پلاک افزایش مییابد.
وی به خواص نانو ذرات نقره اشاره کرد و افزود: از آنجایی که نانوذرات نقره دارای خواص میکروب کشی و باکتری کشی هستند میتوان از آنها در ساخت مواد دندانی استفاده کرد.
اخوان هدف از اجرای این پژوهش را القای خواص مطلوب این نانوذرات به آکریل مورد استفاده در پایه پلاک ارتودنسی ذکر کرد و اظهار داشت: نانوذرات نقره به روش احیا شیمیایی در حضور احیا کننده اکریلی تهیه شد. نانو ذرات تهیه شده به فاز مایع اکریل افزوده و با نسبتهای معین به پودر متیل متاکریلات اضافه و قالب گیری میشوند و در نهایـت نانوکامپوزیت دندانی تهیه شده میتواند به عنوان پایه مواد دندانی به کار رود.
مجری طرح تاکید کرد: نانوکامپوزیت تولید شده دارای خاصیت آنتی باکتریال و استحکام بالا است.
وی در ادامه افزود: "ساختار نانوذرات نقره سنتز شده در این پژوهش به کمک دستگاههای SEM, TEM, XRD مورد شناسایی قرار میگیرند و خاصیت آنتیباکتریالی آنها نیز با روش کشت باکتری E.Coli در مواد دندانی اکریلیکی بررسی میشود.
اخوان ضمن اشاره به کاربرد فراوان نانو ذرات نقره در صنایعی چون الکترونیکی، نوری، کاتالیستی، دارویی و بهداشتی و در نتیجه نیاز رو به رشد کشور به سنتز نانوذرات نقره گفت: یکی از اهداف اصلی انجام این پژوهش سنتز این نانوذرات با ویژگیهای مطلوب به کمک روشهای کم هزینه و با راندمان بالا بود.
به گفته مجری طرح جزئیات این پژوهش در مجله applied polymer science (سال 2008 جلد 110، صفحه 1699) منتشر شده است.
نظر شما