۶ آذر ۱۳۸۷، ۲۰:۵۶

شور حج/189

میزبانی کریم اهل بیت در خانه شیعیان مدینه

میزبانی کریم اهل بیت در خانه شیعیان مدینه

وقتی نام شیعیان مدینه می آید همه تو را به " شارع علی ابن ابی طالب" ( ع ) هدایت می کنند و مسیر راه آنگونه ای است که پس از طی مسافتی نسبتا طولانی از مزار شریف پیامبر ( ص ) در پایان یک خیابان به تابلوی بزرگی بنام " مستشفی الزهراء "می رسی که در سمت چپش باغی است که امروزه به حسینیه و مسجد شیعیان معروف گشته است.

خبرنگار مهر، که سر درهوای دوست بدنبال باقی مانده ارادتمندان اهل بیت درجستجوی این قوم کوچک اما مهربان و مصمم به کوچه های جنوبی شهر مدینه روانه شد و پس از طی مسافتی در خیابان علی ابن ابی طالب در مقابل چشمان خود در شهر لم یزرع مدینه ، که درخت انبوه به سختی یافت می شود، باغی انبوه را ملاحظه می کند که بوسیله دیدارهای بتونی بلندی محصور شده است.

* در فضای بیرونی باغ آرامش و سکوتی عجیب حکمفرماست. فقط هنگام نماز یومیه می توانی در ایام سال این همهمه و شور را به نظاره بنشینی. اما ظواهر امر از بیرون باغ حکایت از محیطی سبز وجذاب را نوید می دهد که هنگام ورود به باغ راهروهای بزرگ با درختان بلند خرما این محیط را با سایه ای خنک عجین ساخته است.

* با چرخی در باغ می توانی چندین منظره زیبا از درختان نخل را ملاحظه کنی که در سه طرف این محیط قرار گرفته و در مرکز این فضای عطرآگین ساختمانی با معماری قدیمی و کتیبه های مزین به اشعار آشنا به عاشقان  اهل بیت چشم نوازی می کند .نمی توانی تصور کنی در مرکز حضور وهابیون تندرو که گاه بخاطر چند ذکر توسل به خشونت متوسل می شوند ، به چشم دیدن چنین فضایی چقدر برای محبین شجره طیبه امامت ، دلنشین است .

* رهبر شیعیان مدینه به شیخ العمری معروف است که دوران کهنسالی رابا نزدیک به 90 سال عمر طی می کند و از خانواده های مذهبی این شهر است که تاکنون در این شهر باقی مانده و اینک مرکز جلب و جذب محبان ستاره های روشن کوثر گردیده ،همچنان که در نقل قولی ازوی در خصوص برپایی مسجد و حسینیه رازی ازهدایت علوی واز سرچشمه رضوی را بازگو می کند و شاید راز این بنا حدیث ناگفته درمزار شریف مادری بنام نجمه است که درپشت بیمارستان الزهرا خفته است و خورشید هشتم از ارض طوس هر روز همزمان با طلوع نو صبحگاهی ، امواج نورانی صحبت خویش را همراه با وزش باد صباح به این مزار شریف هدیه می کند.

* هنگامی که صدای اذان مسجد بلند می شود مردم دسته دسته شتابان خود را به مصلی می رسانند و در صنوف بهم پیوسته ارادتمندان علوی آرام می گیرند و وقتی تو خودرا در میان شیعیان عراقی ،لبنانی وایرانی و دیگر نقاط عالم می یابی تازه میتوانی اضلاع تابش نور ولایت علوی را درک کنی که تا کجا نورافشانی می کند و همه در حسرت طلوع ستاره ای دیگرند تا هلال ماه هدایت ماه شب چهارده خود را به ظهور رساند.

* درمحراب مسجد از دور معلوم است که مردم در حلقه ای نشسته اند و نقل مجلس شان عرض حال و درک امور جهان اسلام و دیگر مسائل مربوطه است و وقتی تو از نزدیک در این حلقه جای می گیری، می توانی به لهجه شیرین نسبتا فارسی امام جماعت این مسجد پی ببری.

* در لحظات اول به ذهنم خطور نمود که او بدلیل کثرت مجالست و هم کلامی بامردم ایران چنین گویش فارسی را فراهم گرفته ، ولی در ادامه گفتگویمان کاشف بعمل آورد که اومدتی درقم در محضر علمای دینی تلمذ نموده و اینک در کهنسالی عصای دست پدر است و عهده دار گردش امور شیعیان شده است.

* وقتی سخن شیخ کاظم العمری گل انداخت و از برنامه های این محفل نورانی سخن گفت ، در بخشی از کلماتش با تامل معنا داری از شیوه ای سخن گفت که همه روزه با هدف احیای سنت امام حسن(ع) دراین مسجد گسترده می شود و هر روز مردم مشتاق سفره دل خویش را درمیزبانی کریم اهل بیت می گشایند و با بهره جستن از خوان نعمت سبط نبی اکرم (ص) به حوائج خود می رسند.

* درکنار سفره نشسته ای و گمان می کنی همانند برگزاری  هیئت مذهبی نوبت پذیرایی است و عده ای از مردم کشورهای مختلف بپا می خیزند و لباس خدمتگزاری سفره کریم را بر تن می پوشند و در چشم به هم زدنی برکات سفره حسنی (ع) به میهمانان تقدیم می شود و در این میان خرمای " عجوه" از محصولات باغ اطراف است که بنا به قول معروف اهالی این محل فقط بدست شیعیان ببار می نشنید.

*وقتی مجلس تمام می شود غوغایی برپاست از جنب و جوش مردم ساکن در منطقه و میهمانان فراخوانده شده در سبقت برای آرایش دوباره خانه کریم اهل بیت تا مقدمات خوان دیگری را فراهم کنند و این چشمه جوشان سالهاست که در مدینه جان مردم دل خسته و امیدوار محبان اهل بیت را سیراب می کند.

کد خبر 790330

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha