۷ اردیبهشت ۱۳۸۲، ۸:۵۶

مديركل امور دانشجويان داخل وزارت علوم:

وزارت علوم ، ملزم به تامين خوابگاههاي دانشجويان نيست

"علي محدث" مديركل دانشجويان داخل وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري گفت: در حال حاضر هيچ قانون، مصوبه و آيين نامه اي اين وزارتخانه و به خصوص دانشگاهها را ملزم به تامين خوابگاه براي دانشجويان نمي كند.

وي كه روز يكشنبه در جمع خبرنگاران درباره هفته "خوابگاهها" سخن مِي گفت، در عين حال افزود: اين موضوع به اين معنا نيست كه وزارت علوم و دانشگاهها دغدغه مسكن مناسب براي دانشجويان را نداشته باشد.

محدث با بيان اينكه در گذشته والدين و دانشجو در حل مسكن مشاركت بيشتري داشتند و همه مسئوليتها برعهده دانشگاه نبود، گفت: در شرايط كنوني اين نحوه مشاركت تغيير كرده و همگي احساس مي كنند تامين مسكن دانشجويان از وظايف اصلي دانشگاهها و وزارت علوم است.

وي با ارايه آماري از وضع خوابگاههاي دانشجويي كشور گفت: ميزان پوشش دانشجويان در خوابگاهها در اوايل انقلاب بسيار پايين بود به گونه اي كه قبل از انقلاب كمتر از 20 درصد دانشجويان در خوابگاهها زندگي مي كردند و در سال 67 به 22 درصد رسيد و اكنون نزديك به 40 درصد دانشجويان در خوابگاهها ساكن هستند .

مديركل دانشجويان داخل وزارت علوم ادامه داد: وقتي جوانان كشور با تلاش فراوان از سد كنكور گذشته و وارد دانشگاه مي شوند، آسيب هاي اجتماعي، فرهنگي و اخلاقي زيادي آنان  را تهديد مي كند و آنچه نياز نخست دانشجو براي عبور از اين آسيبهاست، داشتن يك مسكن مناسب است.

 محدث با اشاره به اينكه نزديك به 70 درصد دانشجويان دانشگاههاي كشور متقاضي خوابگاه هستند، تاكيد كرد: مجموعه دانشگاههاي كشور تنها نيمي از متقاضيان خوابگاهها را مي تواند تحث پوشش قرار دهد لذا به اين علت خوابگاههاي كشور از استانداردها را نمي توانند رعايت كنند.

وي متراژ استاندارد هر دانشجو را بين 14 تا 16 متر مربع عنوان كرد كه اين متراژ در دانشگاههاي كشور اكنون به كمتر از 10 مترمربع رسيده است.

اين مسئول امور دانشجويان داخل كشور تصريح كرد كه چنانچه بخواهيم استانداردها را در خوابگاههاي كشور لحاظ كنيم تنها 25 درصد دانشجويان را مي توان تحت پوشش قرار داد اما دانشجويان معتقدند همان 40 درصد را تحت پوشش قرار دهيم بدون آنكه استانداردها را رعايت كنيم.

محدث ، ازدحام دانشجويان در خوابگاهها ، رعايت نكردن بهداشت و فرهنگ زندگي جمعي و نظم عمومي، نبود فضاها و امكانات عمومي  را از مهمترين مشكلات موجود در خوابگاههاي دانشجويي كشور برشمرد و افزود: با توجه به استفاده از تمامي امكانات دانشگاهها براي ارايه خدمات آموزشي متنوع، با انبوهي از متقاضيان ورود به دانشگاهها مواجه شديم كه اين موضوع ما را در ارايه خدمات رفاهي به دانشجويان به شكل سنتي آن با مشكل مواجه ساخته است.

وي ، سرمايه گذاري بخش خصوصي در زمينه خوابگاهها را موثر دانست و افزود: رفع مشكل مسكن دانشجويان اهتمام ملي و همت همگاني را مي طلبد.

مديركل دانشجويان داخل كشور وزارت علوم به آيين نامه اجرايي قانوني ايجاد تسهيلات و خريد و احداث خوابگاههاي دانشجويي اشاره كرد و گفت: اين آيين نامه تاكنون به امضاي وزيران علوم، بهداشت و مسكن رسيده است كه اميدواريم با امضاي آن توسط وزير اقتصاد و دارايي بتوانيم گامهاي اساسي در تامين خوابگاههاي دانشجويي برداريم.

وي افزود: در حال حاضر حدود 600 خوابگاه در تمام دانشگاههاي كشور داريم كه از اين تعداد حدود 80 درصد ملكي، 15 درصد استيجاري و حدود 5 درصد خودگردان هستند. همچنين از تعداد خوابگاههاي كشور حدود 30 درصد آنها مجاور دانشگاه ، 35 درصد نزديك دانشگاه و 35 درصد خوابگاهها از دانشگاه دور هستند.

محدث همچنين گفت: سومين دوره از هفته خوابگاهها از 19 تا 25 ارديبهشت ماه در سراسر كشور با دو هدف درون و برون دانشگاهي برگزار خواهد شد.

وي افزود: ايجاد زمينه براي مشاركت دانشجويان در اداره خوابگاهها، ترويج اصول زندگي و فرهنگ جمعي در خوابگاه، ارتقاء سطح ورزش خوابگاه و حفظ ارتقاء سطح بهداشت در خوابگاهها از اهداف مهم درون دانشگاهي هفته خوابگاهها است.

به گفته وي ، ترويج فرهنگ تامين مسكن دانشجو به عنوان ارزشي اسلامي، معرفي نيازهاي دانشگاهها در امر خوابگاهها و جلب سرمايه بخش خصوصي و كمكهاي والدين دانشجويان در اين امر اهداف برون دانشگاهي است.

مديركل دانشجويان داخل ادامه داد: به منظور ترويج روزش همگاني در خوابگاهها اقدام به برگزاري مسابقه در 20 رشته ورزشي در درون خوابگاهها خواهيم كرد و همچنين 23 ايستگاه تندرستي در دانشگاهها دراين هفته افتتاح خواهد شد كه به مرور همه دانشگاهها را فراخواهد گرفت.

 

کد خبر 791

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha