۸ آذر ۱۳۸۷، ۱۱:۲۳

بحران مالی جهان فرصتی برای ایران/ مشکلات اقتصادی ایران ساختاری است

بحران مالی جهان فرصتی برای ایران/ مشکلات اقتصادی ایران ساختاری است

اصفهان - خبرگزاری مهر: دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ‌بحران مالی جهان اکنون برای بخش خصوصی ایران فرصتهای مناسبی برای شکار فرصتهای اقتصادی فراهم کرده و برخی از موانع سیاسی هم که در این عرصه از سوی جهان برای ما ایجاد می شود را می توان مرتفع کرد.

به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، محسن رضایی امروز در همایش "بررسی بحران مالی جهان و تاثیر آن بر اقتصاد ایران" افزود: در حال حاضر این بحران، فرصتها و تهدیدهای زیادی را برای ایران فراهم کرده که می توان با آگاهی و بینش باز از فرصتها به بهترین نحو استفاده کرد.

وی ادامه داد: در این عرصه باید دولت، مجلس و بخش خصوصی با یک برنامه اجرایی و عملیاتی تدوین شده وارد میدان شوند و فرصت را از دست ندهند.

باید با چاپ اوراق قرضه سرمایه وارد کشور کنیم

وی با اشاره به اینکه از سه ماه گذشته تا کنون اقدامی در راستای استفاده از فضای ایجاد شده انجام نشده است، افزود: باید با چاپ اوراق قرضه سرمایه سرمایه گذاران دیگر کشور ها را وارد کشور کنیم و از این فرصت ایجاد شده حداکثر استفاده را بنماییم.

وی خطاب به صنعتگران و بازرگانان اصفهانی گفت: شما نباید در این میان فرصتها را از دست بدهید و منتظر دولت و مجلس بمانید زیرا شما خودتان می توانید وارد میدان شوید. اگر اجناس شما انبار شده فکر نکنید که تا چند ماه آینده این اجناس به فروش می رسد.

رضایی به تحریم اقتصادی ایران اشاره کرد و گفت: بسیاری از کشورها اکنون حاضرند در پشت صحنه با شما قراردادهایی ببندند که طی 30 سال گذشته عملیاتی نشده بود، لذا باید قدر فرصتها را دانست.

رضایی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص بحران مالی ایجاد شده در جهان گفت: این بحران در سال 2006 شروع و در سال 2007 دامن وام و اعتبارات را گرفت و تبدیل به بحران اعتباری شد که در سال 2008 و چند ماه اخیر نیز این موضوع وارد بازار سرمایه شده است که به سهام دنیا ضربات شدیدی وارد کرده است.

سیستم بانکی جهان قفل شده است

وی تصریح کرد: در مجموع با وارد شدن ضربه به سهام دنیا حدود 15 تا 25 هزار میلیارد دلار از ثروت جهانی کاسته شده و هر روز صاحبان سهام دنیا با کاهش ارزش سهامهای خود روبرو هستند.

رضایی همچنین به قفل شدن سیستم بانکی در جهان اشاره کرد و گفت: کسانی که وام گرفته نمی توانند آن را پرداخت کنند و هبه همین دلیل بانکهای جهان با کاهش نقدینگی روبرو شده اند.

دبیر تشخیص مصلحت نظام افزود: طی چند هفته اخیر یکی از اثرات بحران مالی در صنایع فولاد و خودروسازی بروز کرده که به مرور زمان این تاثیرات دیگر صنایع را در بر خواهد گرفت چنانچه تا کنون نزدیک به 20 میلیون کارگر در سراسر جهان اخراج یا تعدیل شده اند.

کاهش قیمت نفت تهدیدی است که باید به فرصت تبدیل شود

دبیر تشخیص مصلت نظام در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه پیش بینی می شود این بحران مالی از یک تا سه سال دیگر به درازا بکشد، گفت: در این زمان شاهد رکود قیمت جهانی نفت خواهیم بود که این کاهش قیمت نفت هم ایجاد فرصت و هم به عنوان یک تهدید تلقی می شود که باید از فرصتها به نحو لازم و کافی استفاده کرد.

وی همچنین یادآور شد: باید ذخایر ارضی در مقابله با بحران را به دو قسمت تقسیم کرد و مجلس قانونی را در این عرصه ایجاد کند که هم بخش خصوصی بتواند از ذخایر ارضی استفاده نماید و شاهد رشد و شکوفایی این بخش نیز باشیم.

رضایی همچنین به مسائل صادرات و واردات اشاره کرد و گفت: باید در عرصه صادرات غیر نفتی تدابیری جدی اتخاذ شود تا به این عرصه ضربات کمتری وارد شود .

بخشی از مشکلات اقتصاد ایران قدیمی و ساختاری است

دبیر تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود به بررسی موانع و مشکلات اقتصادی در ایران پرداخت و گفت: در حال حاضر قدیمی و ساختاری بودن ساختار اقتصادی ایران، ‌مشکلات مدیریتی و شرایط محیط داخلی و خارج از کشور موانع اقتصادی در کشور را شامل می شود.

رضایی عنوان کرد: آنچه در ساختار و تار و پود اقتصاد ایران وجود دارد و از یکصد سال پیش تا کنون نیز ما شاهد آن بوده ایم موضوع نفت است که تار و پود اقتصادی کشور را بر هم ریخته و نیاز به یک همت دارد.

وی با اشاره به تکیه مردم به دولت در امور مختلف تصریح کرد: مردم چشم امیدشان به دولت است و توقع دارند دولت دست آنان را بگیرد که این امر مسئله ای است که باید حل شود.

وی ادامه داد: مردم باید به یاری دولت بشتابند زیرا اکنون این سئوال مشکل وجود دارد که مردم به یارانه ها عادت کرده اند.

وی یکی دیگر از مشکلات اقتصادی کشور را در دولتی - نفتی بودن آن دانست و گفت: این موضوع سبب شده تا بهره وری ملی تا حد زیادی پایین آید و مردم ضعیف شوند که این مسئله یکی از علتهای اصلی ضعف مردم است.

وی همچنین به مشکل در مدیریت اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: در این زمینه نیز ما از یکصد سال پیش تا کنون با مشکلاتی روبرو بوده ایم و مدیران اقتصادی آمده و رفته اند اما ما شاهد هیچ تحولی جدی در این عرصه نبوده ایم.

‌رضایی همچنین اظهار داشت: دولت، مجلس و قوه قضائیه باید به کمک نظام کشور بیایند تا تصمیمات ما تبدیل به یک انقلاب اقتصادی شود در غیر این صورت در عرصه اقتصادی کشور نمی توان کاری را از پیش برد.

رفع فقر اقتصادی نیازمند انقلاب اقتصادی است

رضایی با اشاره به همت مردم و مدیران که جنگ تحمیلی و انقلاب اسلامی را جدی گرفتند، اظهار داشت: باید اکنون نیز فقر اقتصادی را نیز جدی گرفت و تولید و اشتغال در کشور را تبدیل به امری مقدس کرد و اینکه هر کسی در کشور اشتغالزایی می کند کاری مقدس را انجام داده است باید درونی شود.

رضایی در بخش پایانی سخنان خود خاطر نشان کرد: از میان بردن فقر در کشور کمتر از خروج صدام از خرمشهر و استبداد و شاه از کشور نیست.

کد خبر 791221

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha