۱۰ آذر ۱۳۸۷، ۱۰:۴۷

درگفتگو با مهر اعلام شد؛

تدوین کلیات طرح جامع صید و صیادی دریای خزر در 10 محور

تدوین کلیات طرح جامع صید و صیادی دریای خزر در 10 محور

معاون وزیر جهاد کشاورزی از تدوین کلیات طرح جامع صید و صیادی در دریای خزر در 10 محور در راستای اجرای مصوبه هیئت وزیران خبر داد.

وحید زارع در گفتگو با مهر گفت: هدف کلی از تهیه، تدوین و پیشنهاد این طرح در واقع ساماندهی وضع موجود نظام بهره برداری از ذخایر دریای خزر و دستیابی به راهکارهای منطقی و مناسب برای حفاظت و بهره برداری پایدار از ذخایر موجود است.

معاون وزیرجهاد کشاورزی بیان کرد: تهیه و تدوین طرح جامع صید و صیادی در دریای خزر منجر به بازسازی و بهبود ذخایر در راستای ماهیگیری مسئولانه و اقتصادی کردن صید و فعالیت صیادی برای بهره برداران می شود.

وی اظهارداشت: علاوه بر اهداف مذکور اهداف جزیی تری نیز وجود دارد که تحقق آنها اعمال مدیریت صید بر این ذخایر را تسهیل کرده و راه را برای دستیابی به هدف کلی هموار می کند.

زارع با اشاره به اهداف دیگر این طرح خاطرنشان کرد: بهره برداری پایدار از ذخایر و منابع آبزی دریای خزر، ساماندهی گروه های مختلف بهره بردار، جلب مشارکت جامعه بهره بردار در امر تکثیر، رهاسازی و حفاظت از ذخایر دریایی، ارایه راهکارهایی برای جلوگیری از آلودگی رودخانه ها به عنوان محل تکثیر طبیعی آبزیان از دیگر اهداف این طرح است.

وی ارایه راهکارها برای جلوگیری از صید غیرمجاز در دریا، اقتصادی کردن فعالیت تعاونی های پره، جلوگیری از آلودگی های زیست محیطی، هماهنگی دستگاههای ذی ربط در امر صید و بهره برداری از دریا و نوار ساحلی برای برنامه ریزی هماهنگ و یکپارچه، واگذاری بخشی از امور مدیریتی به تشکل های صیادی و ارایه خدمات مشاوره به آنها را از دیگر اهداف طرح جامع صید و صیادی در دریای خزرعنوان کرد.

رئیس سازمان شیلات ایران اعلام کرد: با توجه به ارزش اقتصادی فعالیتهای صیادی دریای خزر که نزدیک به 14 هزار صیاد و 100 هزار فرصت شغلی صید و آبزی پروری در استانهای شمالی را فراهم کرده، در این طرح مقدماتی نیازمندیهای مربوط به حفاظت و مدیریت بهره برداری پایدار دریای خزر با توجه به عوامل مختلف در 10 محور پیش بینی شده است.

وی در خصوص 10 محور پیش بینی شده در طرح جامع صید و صیادی در دریای خزر عنوان کرد: محورهای تحقیقاتی، مطالعاتی و آموزشی، حفاظت طبیعی، تکثیر و رهاسازی انواع آبزیان، حفاظت فیزیکی، ساماندهی بهره برداری، گسترش تعاملات ملی، منطقه ای و بین المللی، افزایش کیفیت و ارزش افزوده محصولات شیلاتی، اصلاح ساختار های سازمانی و تامین مشارکت جامعه صیادی، نیازمندی های حقوقی و قانونی و توسعه پرورش آبزیان در این طرح پیش بینی شده است.

زارع تصریح کرد: با توجه به تخصصی بودن هر کدام از بخش های 10 گانه مذکور بدیهی است که در صورت پذیرفته شدن کلیات طرح، جزئیات هر پروژه به صورت تفضیلی و به طور مجزا و با نظر بخشهای تخصصی تهیه و ارایه می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، هیئت وزیران در جلسه 31 شهریور ماه امسال بنا بر پیشنهاد وزارت کشور موافقت کرد که وزارت جهاد کشاورزی (سازمان شیلات ایران) موظف است طرح جامع صید و صیادی در دریای خزر را ظرف حداکثر یک سال تهیه و به هیئت وزیران ارایه کند.

کد خبر 792177

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha