به گزارش خبرنگار مهر، روسای چند دانشگاه امریکا چندی پیش در سفر به ایران از برخی مراکز علمی کشورمان بازدید کردند. در این بازدیدها این هیئت آمریکایی تلاش محققان کشورمان را ستودند و از حضور زنان محقق در میان برجسته ترین محققان کشور اظهار تعجب کردند.
پروفسور رابرت بردهال رئیس اتحادیه دانشگاههای آمریکا که به تازگی سفر هیئتی از چهره های عالی رتبه آکادمیکی آمریکا به ایران را سازماندهی کرده بود، در این زمینه گفت: ما فکر می کنیم برقراری این ارتباط آکادمیکی می تواند به عنوان بستری مناسب جهت درک بهتر و بازسازی همکاریهای عالی در زمینه آموزش عالی و علوم میان ایران و آمریکا به حساب آید.
در همین حال پروفسور دیوید لی بورن رئیس دانشگاه رایس آمریکا نیز گفت: من فکر می کنم دانشگاههای ایران در گسترش همکاریها با محافل آکادمیکی آمریکا علاقمند هستند.
بر اساس گزارش سی.بی.اس نیوز، وی همچنین خاطر نشان کرد: هیچگاه نباید این حقیقت را نیز از یاد برد که بسیاری از چهره های آکادمیکی ایران و به ویژه نخبگان آنها دوره های عالی آموزش دانشگاهی خود را در آمریکا گذرانده اند.
به گزارش مهر، رئیس اتحادیه دانشگاههای آمریکا، روسای دانشگاههای کرنل، رایس، فلوریدا، مریلند، کالیفرنیا دیوید و کارنگی ملون آمریکا چندی پیش راهی ایران شده و در مدت اقامت خود در تهران در شورای دانشگاه و هیئت ممیزه دانشگاه صنعتی شریف حاضر شدند.
آنها همچنین از دانشکده ها و برخی مراکز دانشگاه صنعتی شریف بازدید کردند.
سعید سهراب پور، رئیس دانشگاه صنعتی شریف اعلام کرده بود که حضور این هیئت آمریکایی در ایران از طرف فرهنگستان علوم آمریکا هماهنگ شده تا با پیشرفتهای کشورمان آشنا شوند و فرصتی برای توسعه روابط علمی ایران با این دانشگاهها فراهم شود.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل نیز در این زمینه به مهر گفت: حضور متخصصین خارجی در داخل کشور با هماهنگی وزارت امور خارجه و دستگاههای امنیتی از برنامه های وزارت علوم است.
ارسلان قربانی در ادامه با تأکید بر ایجاد ترافیک علمی در وزارت علوم افزود: حضور متخصصین خارجی و ایرانی فعال در خارج از کشور در ایران از جهت آشنایی آنها با پیشرفتهای علمی کشور اهمیت ویژه ای دارد و از این رو دعوت از این متخصصین به دانشگاهها تأکید شده است.
وی اظهار داشت: در همین راستا رؤسای چند دانشگاه ایالات متحده آمریکا از طریق دانشگاه صنعتی شریف به ایران دعوت شده بودند که از مراکز علمی کشور بازدید کردند.
مدیر کل دفتر همکاریهای علمی و بین المللی وزارت علوم گفت: برنامه های گفتمان علمی، بازدید از مراکز علمی و شهرهای ایران و همکاریهای علمی و آشنایی با ایران به دنبال دعوت از دانشمندان و دانشگاهیان خارج از کشور می تواند تاثیرات بسزایی در روابط علمی کشورها داشته باشد.
این روسای دانشگاهها آمریکا علاوه بر بازدید از برخی مراکز علمی کشور نشستی نیز با وزیر علوم داشتند.
نظر شما