به گزارش خبرگزاری مهر، این نویسنده گفت: جایزه ادبی شهید حبیب غنیپور را میتوان جزو معدود جشنوارههایی دانست که از روند کسلکننده و بیفرجام دیگر جشنوارهها فاصله گرفته است. البته نه به دلیل جوایزی که در این جایزه اهدا میشود، زیرا رنگ و لعاب برخی جشنوارهها بیشتر از این جایزه به چشم میآید، بلکه علت تفاوت جایزه شهید غنیپور چیزی است که ادبیات برای آن ایجاد شده و با آن ارزشگذاری میشود و آن توجه به مخاطبان ادبیات است.
وی تاکید کرد: معیارهای صحت ادبیات باید از دامان مخاطبان استخراج و در جوایز ادبی به کار گرفته شود.
شاکری افزود: معضل بزرگ اغلب جشنوارههای ادبی در کشور ما هدف دانستن جشنواره است در صورتی که جشنوارهها برگزار میشوند تا آثار ادبی معرفی شوند.
وی یکی از نقاط مثبت جایزه ادبی شهید حبیب غنیپور را عدم تفاوت بین سیاستگذاران و داوران از لحاظ مقام دستوری بیان کرد و در این مورد گفت: جشنوارهها اغلب وابسته به موسسان آن هستند، به این معنا که میان تاسیسکنندگان و داوران فاصله بارزی وجود دارد، اما این جشنواره اینگونه نیست بلکه از دل مجموعهای از داستاننویسان بیرون آمده و خود را وامدار فکری غیر ادبی نمیداند.
احمد شاکری گفت: قطعا جشنوارهها همانند ویترینی عمل میکنند که نتیجه یکساله یا چندین ساله حوزهای خاص را به مخاطب معرفی کنند.
کد خبر 792384
نظر شما