به گزارش خبرنگار مهر، جلسه کمیسیون آموزش و تحقیقات به منظور رسیدگی و تعیین تکلیف کردن نیروهای حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سواد آموزی امروز با حضور نمایندگان این کمیسیون و معاون برنامه ریزی و توسعه مدیریت و معاون حقوقی آموزش و پرورش و علی وطنی قائم مقام سازمان نهضت سواد آموزی برگزار شد.
در این جلسه اسدالله عباسی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با انتقاد از عملکرد آموزش و پرورش درباره جذب نابسامان معلمان حق التدریس از سال 83 و با بیان اینکه حق التدریسی ها به کسانی اطلاق می شود که قبل از سال 84 ابلاغ رسمی دریافت کرده اند گفت: مجلس در قانون مقرر کرده است که وزارت آموزش و پرورش نباید نیروهای حق التدریسی از سال 83 به بعد را به کار گیرد ولی ما شاهد نقض این قانون در طول سالهای گذشته از سوی وزارت آموزش و پرورش هستیم.
رئیس کارگروه آموزش و پرورش در مجلس ادامه داد: در حال حاضر تعداد زیادی از افراد به عنوان مربیان مهدکودک و پیش دبستانی و حق التدریس و آموزشیار نهضت سواد آموزی و نیروهای خدماتی و... در آموزش و پرورش مشغول به کار هستند که هیچکدام از آنها تا کنون استخدام نشده اند در حالیکه طبق قانون مجلس باید هر سال یک دوم این افراد جذب شوند.
عباسی اظهار داشت: در قانون مجلس مصوب کردیم که هزار نفر از مربیان مهدهای کودک و معلمان پیش دبستانی استخدام شوند که آموزش و پرورش از این امر نیز سرباز زد.
این نماینده مجلس با اعلام اینکه 53 تا 54 هزار معلم حق التدریسی و 57 هزار آموزشیار نهضت سواد آموزی دارای شرایط استخدام در آموزش و پرورش هستند افزود: باید وضعیت استخدامی این معلمان هرچه سریعتر مشخص شود.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس همچنین به آمار نیم میلیون نفری وزیر آموزش و پرورش که خواهان استخدام در این وزارتخانه هستند انتقاد کرد و گفت: وزیر آموزش و پرورش باید بگوید که این آمار از کجا آمده است و چرا در قالبهای مختلف شرکتی، قراردادی کار معین، قرارداد حجمی، خدماتی، قرارداد انجمن اولیاء و مربیان، هئیت امنایی از این افراد استفاده کرده است.
عباسی در ادامه از مسئولان آموزش و پرورش خواست که نمایندگان و مردم را با به کاربردن واژه های مبهم و پیچیده شرکتی، قراردادی، هئیت امنایی و... گمراه نکنند تاکید کرد: چرا ورودیهای آموزش و پرورش را بی در و پیکر باز گذاشتید تا عده زیادی وارد شوند و بعد بگویید نمی توانیم استخدام کنیم و برای ما دردسر ایجاد کنید.
در این جلسه معاون برنامه ریزی و توسعه مدیریت وزارت آموزش و پرورش آمار دقیق معلمان حق التدریسی را به تفکیک جنسیت، مدرک تحصیلی، محل خدمت و ساعات تدریس را ارائه کرد و در اختیار نمایندگان مجلس قرار داد.
حیدری با بیان اینکه 13 هزار و 500 فارغ التحصیل دانشگاهی و مراکز تربیت معلم که جذب نشده و باید در سالهای آتی استخدام شوند افزود: این آمار علاوه بر فارغ التحصیلان مراکز تربیت معلم است که از بدو دوران دانشجویی استخدام بوده و هر ساله جایگزین نیروهای بازنشسته در نقاط مختلف کشور می شوند.
وی از حضور 33 هزار و 818 نیروی حق التدریسی آزاد با مدرک کارشناسی و بالاتر و 19 هزار و 207 با مدرک کارشناسی خبر داد و گفت: همچنین 4 هزار و 600 نیروی حق التدریس آزاد در آموزشکده های فنی وحرفه ای ،13 هزار و 519 نیروی حق التدریسی آزاد مدارس بزرگسال ( با مشارکت دانش آموزان) و آموزش از راه دور، 20 هزار نیروی خرید خدمات آموزشی هنرستانها، مدارس کار و دانش و نیروهای سرانه ای و انجمنی مدارس شاهد، نمونه دولتی، هیئت امنایی، دارالقرآنها و .. هزار نیروی آموزشی مدارس بازمانده از تحصیل، 21 هزار و 645 مربی غیر رسمی مهد کودکها و پیش دبستانیهای مستقل، 63 هزار و 640 نیروی حق التدریسی آزاد مدارس غیر انتفاعی خواهان استخدام در آموزش و پرورش هستند.
معاون برنامه ریزی و توسعه مدیریت وزارت آموزش و پرورش درباره نیروهای شاغل در نهضت سواد آموزی نیز گفت: 53 هزار و 187 آموزشیار نهضت سواد آموزی به صورت قراردادی و حق التدریسی و 3 هزار و 500 مدیر نهضت سواد آموزی با مدرک کاردانی و حداقل 4 سال سابقه در این بخش از آموزش و پرورش فعالیت می کنند.
حیدری با بیان اینکه بیش از 30 هزار نیروی حق التدریسی در آموزش و پرورش بالای 25 ساعت در هفته مشغول به تدریس اند گفت: 17 هزار نفر از این افراد در کشور را زنان تشکیل می دهند که در این مسئله نیز با مازاد نیرو مواجه هستیم. همچنین تعداد قابل توجهی از این افراد مدرک کارشناسی ندارند و ما طبق قانون خدمات کشوری نمی توانیم آنها را استخدام کنیم.
عباسی در پاسخ به سخنان وزیر آموزش و پرورش گفت:این سئوال به شما بر می گردد که چرا با وجود عدم امکان استخدام این افراد آنها را در مدارس به کار گرفتید.
حیدری نیز در پاسخ به وی گفت: ما در آن زمان به این نیروها احتیاج داشتیم و باید از آنها استفاده می کردیم ولی هم اکنون به دلیل کسری بودجه نمی توانیم آنها را استخدام کنیم چرا که اگر این افراد استخدام شوند فشارهای زیادی مبنی بر حق و حقوق آنها برای ما ایجاد می شود.
معاون برنامه ریزی و توسعه مدیریت وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه آموزش و پرورش به این نیروها احتیاجی ندارد و تنها برای پر کردن کلاسهای خالی از آنها استفاده می کنند تصریح کرد: در حال حاضر که این نیروها حق التدریس هستند می توانیم به آنها بگوییم کجا بروند و تدریس کنند ولی وقتی استخدام رسمی می شوند خواهان انتقالی شده و حتی به شما نمایندگان نیز مراجعه می کنند و برای ما دردسر ایجاد می شود.
فاطمه آجرلویکی دیگر از اعضاء کمیسیون در این باره گفت: به دلیل اینکه این افراد نیروی ارزان قیمت بودند شما طی این سالها از این افراد بهره کشی کردید .
همچنین در ادامه این جلسه بحث استخدام آموزشیاران نهضت سواد آموزی مطرح شد که معاون برنامه ریزی و توسعه مدیریت آموزش و پرورش در این باره گفت: خوشبختانه سازمان نهضت سواد آموزی در این جریان یک گام جلوتر از آموزش و پرورش است و توانسته حق التدریسی های نهضت را استخدام کند.
حیدری گفت: بیش از 56 هزار آموزشیار حق التدریسی و قراردادی در نهضت سواد آموزی مشغول به تدریس اند که به حدود 7 هزار نفر از آنها در زمان وزارت محمود فرشیدی ردیف استخدامی تعلق گرفته و تا کنون وزیر آموزش و پرورش اجازه صدور حکم استخدام را برای این افراد گرفته است.
معاون حقوقی وزارت آموزش و پرورش نیز در این جلسه در پاسخ به سئوال نمایندگان مجلس مبنی بر چگونگی استخدام 10 هزار نیروی پذیرفته شده در آزمون سال گذشته آموزش و پرورش و پیشرفت امور در این مورد گفت: این 10 هزار نفر همزمان با سی امین سالگشت پیروزی انقلاب اسلامی و آغاز نیمه دوم سال تحصیلی جاری استخدام می شوند.
ذکریا یازرلو در خصوص نامه وزیر آموزش و پرورش به رئیس جمهور نیز گفت: این نامه راهگشای رسیدگی به وضعیت نیروهای حق التدریس بوده و در جهت حل مشکلات این افراد نگاشته شده است.
معاون حقوقی وزیر آموزش و پرورش در ادامه با بیان اینکه دو بحث مهم این وزارتخانه را آزار می دهد گفت: آموزش و پرورش امروز گریبانگیر اعتبارات شکننده و نیروهای بی کیفیت است.
رئیس کارگروه آموزش و پرورش مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دومین جلسه کمیسیون آموزش وتحقیقات درباره رسیدگی به وضعیت نیروهای حق التدریس یکشنبه هفته آینده تشکیل می شود از معاونان وزیر آموزش وپروش خواست که حتما علیرضاعلی احمدی در این جلسه شرکت کند.
همچنین نمایندگان کمیسیون آموزش و تحقیقات درباره سخنان اخیر وزیر آموزش و پرورش مبنی بر اینکه استخدام نیروهای حق التدریسی موجب انهدام این وزارتخانه می شود اعتراض کردند و خواهان پاسخگویی علی احمدی در این باره شدند.
سلیمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در این باره گفت: چگونه است که مسئولان آموزش و پرورش می گویند که به این نیروها احتیاج دارند ولی از طرفی آنها را باعث انهدام آموزش و پرورش می دانند.
وی ادامه داد: چطور در حالی که بیش از 39 هزار نفر در آموزش و پرورش بالای 25 ساعت در هفته تدریس می کنند ولی این سخنان عنوان می شود و این تناقضات برای چیست.
حیدری عضو دیگر کمیسیون آموزش و تحقیقات نیز با اشاره به مواضع جدید وزیرآموزش و پرورش گفت: تصور می کنم که مواضع جدید علی احمدی مانع پیشرفت مذاکرات مثبت مجلس و آموزش و پرورش شد. چرا در حالی که روند خوبی را در پیش داشتیم اینگونه در بیرون بازتاب شد که مجلس و دولت در مقابل هم هستند.
وی خطاب به معاونان وزیرآموزش و پرورش با بیان اینکه اگر مشکلی را نمی توانیم حل کنیم معضلی را اضافه نکنیم تاکید کرد: واقعیت این است که مجلس عزم خود را جزم کرده تا استخدام معلمان حق التدریس را حل کند حتی اگر این واقعیت برای همه ما تلخ باشد.
نظر شما