به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، علی اوسط منتظری شامگاه سه شنبه در حاشیه همایش ملی تامین مواد اولیه صنایع چوب در گفتگو با خبرنگاران در گرگان افزود: تمام دنیا در مدیریت بر جنگل مسیری را یافتند در حالیکه در ایران تئوری مشخصی مانند کشورهای اروپایی در خصوص تولید چوب وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: تجربه ایران در طرح های جنگلداری حدود 50 سال بوده در حالیکه این تجربه در کشورهای خارجی بیش از 200 سال است.
وی اظهار داشت: اکنون جنگل های کشور جوابگوی مواد اولیه صنایع چوب کشور نبوده و این نیاز باید از طریق واردات و زراعت چوب تامین شود.
به گفته منتظری، زمینه لازم برای واردات چوب از طریق اجرای بخشی از مصوبات طرح صیانت مبنی بر تسهیل واردات چوب از خارج فراهم شده است.
معاون مناطق مرطوب و نیمه مرطوب سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور بیان داشت: اکنون یک میلیون و 400 هزار هکتار از جنگل های شمال دارای طرح های جنگلداری هستند که از یک میلیون و 70 هزار هکتار آن برداشت می شود.
وی یادآور شد: سالانه 800 هزار مترمکعب چوب از جنگل های شمال کشور برداشت می شود که توان اکولوژیک این عرصه ها بیش از این مقدار نیست.
وی اضافه کرد: نظام جنگل شناسی حاکم بر شمال کشور مبتنی بر تجدید حیات طبیعی است و توسعه و افزایش جنگل ها در سطح کشور اجرا می شود.
وی یادآور شد: گونه صنوبر از مهمترین گونه های سریع الرشد کاشته شده در جنگل های شمال به شمار می آید که این گونه در سطح 61 هزار هکتار از جنگل های گیلان و 30 هزار هکتار از جنگل های مازندران غرس شده است.
جنگل های شمال کشور 8/1 میلیون هکتار وسعت دارد.
نظر شما