به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، کاووس حسنلی روز گذشته در نشستی خبری افزود: شخصیتهایی نظیر شاه دایی الله، قطب الدین شیرازی، ابواسحاق اطعمه و.. افرادی بوده اند که در این قرون و در جریان مکتب شیراز تاثیرات فراوانی داشته اند اما به دلیل وجود بزرگانی نظیر سعدی و حافظ افراد از شناخت دیگر نام آوران باز مانده اند که در جریان گردهمایی مکتب شیراز به معرفی چنین افرادی نیز خواهد پرداخت.
وی اضافه کرد: در جریان گردهمایی مکتب شیراز در حوزه سعدی و حافظ فقط آن دسته از موضوعاتی بررسی می شود که از نوعی تازگی برخوردار بوده و تاکنون در آن خصوص مطالعه زیادی صورت نگرفته باشد.
رئیس گروه زبان شناسی و ادبیات گردهمایی مکتب شیراز در ادامه سخنان خود گفت: مکتب شیراز در حوزه ادبیات یک اصطلاح ناشناخته بوده و آن را به عنوان یک دوره در ادبیات فارسی نشناخته اند که در گردهمایی مذکور در این خصوص بررسی و سخنرانیهای لازم ارائه خواهد شد.
حسنلی همچنین از انتشار دیوان حافظ به خط وصال شیرازی برای نخستین بار خبر داد و افزود: در آستانه همایش کتاب دیوان حافظ به خط وصال شیرازی که به صورت "شکسته نستعلیق خوش" نگاشته شده و در متن آن نیز اختلافهایی با برخی دیوانهای چاپی دیده می شود منتشر خواهد شد.
وی گفت: اصل نسخه ای کتاب هم اکنون در مجموعه نسخه های خطی کتابخانه دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد نگهداری می شود و انتشار آن برای اولین بار در سطح کشور صورت گرفته است.
رئیس گروه زبان شناسی و ادبیات گردهمایی مکتب شیراز همچنین گفت: کتابهایی "جایگاه نثر شیراز و فارس در تحول فارسی" نوشته منوچهر دانش پژوه، "دیوان اشعارامین الدین بلیانی" تصحیح کاووس حسنلی و محمد برکت و همین کتاب دیوان حافظ به خط وصال شیرازی از جمله کتابهایی بوده که در آستانه برگزاری نشست های علمی گردهمایی مکتب شیراز به چاپ رسیده است.
نظر شما