به گزارش خبرگزاري مهر سردار مرتضي طلايي در همايش كشوري جامعه ايمن دردانشگاه علوم پزشكي كاشان ، مهمترين علل بروز حوادث ترافيكي توسط عامل انساني دركشور را عدم رعايت حق تقدم، عدم توجه به جلو، تغيير مسيرناگهاني و به طور كلي عدم رعايت نظم و مقررات راهنمايي و رانندگي ذكر نمود.
وي افزود: براساس بررسي انجام شده در تهران در خصوص تصادفات ، 72 درصد تصادفات با وسيله نقليه سواري ، بيش از 7 درصد با وانت بار ، 5 درصد با موتورسيكلت و مابقي ساير موارد بوده ، در حاليكه خسارتهاي مالي وجاني ناشي از تصادفات موتور سيكلت به مراتب بيشتر از تصادفات اتومبيل مشاهده شده است.
وي، متوسط سن بروز حوادث ترافيكي در تهران را 35 - 25 سال ذكر كرد و گفت: 71 درصد از تصادفات ترافيكي شهر تهران در روز اتفاق افتاده است.
به گفته وي ، در كشورهاي توسعه نيافته به ازاي هر يكصد هزار نفر 28 نفر دچارحوادث ترافيكي مي شوند در حاليكه اين رقم در كشورهاي توسعه يافته جهان ، 6 نفر به ازاي هر يكصد هزار نفر است.
سردار طلايي، عوامل موثر در بروز حوادث ترافيكي در كشورهاي توسعه نيافته را طبق بررسيهاي سازمان بهداشت جهاني ، شامل ضعف آموزش ، عدم اطلاع رساني براي ايجاد احساس نياز به قانون و نظام درعوامل انساني ، عدم اولويت پيشگيري از حوادث براي دولتها، رفتارخطرناك ، عدم هماهنگي بين بخشي ، جاده هاي نامناسب و ضعف اعمال قوانين ذكر نمود.
به گفته وي سالانه بيش از 26 هزارنفر در كشور بر اثر تصادفات فوت مي كنند كه اين رقم 1 درصد از عوارض ناشي از حوادث ترافيكي در كشور را تشكيل مي دهد و 90 درصد تصادفات منجر به بار آمدن خسارات مالي و 9درصد منجر به جرح مي شود.
وي با اشاره به اين مطلب كه 54 درصد تصادفات در هنگام عبور عابر پياده از عرض خيابان رخ مي دهد افزود: افزايش آگاهي و گسترش فرهنگ رعايت مقررات راهنمايي و رانندگي و نظم در بين مردم مي تواند تاثير بسزايي در كاهش اين موارد داشته باشد.
نظر شما