به گزارش خبرگزاری مهر، این روزنامه نوشت با وجود اینکه اوباما طی دوران مبارزات انتخاباتی اش امید زیادی را در دل اعراب ایجاد کرده بود و خبر از تغییرات عمده ای در خط مشی های خاورمیانه ای آمریکا می داد اما اعلام نامزدی هیلاری کلینتون برای تصدی پست وزارت خارجه تا حدی این امیدها را از بین برد.
اسرائیل که اوباما را در مقایسه با مک کین رقیب جمهوریخواهش متحد نزدیکی برای خود به حساب نمی آورد از آمدن هیلاری به کابینه اوباما مسرور شد چرا که کلینتون طی مبارزات انتخاباتی اش بدون هیچ پرده پوشی ازعشق و علاقه وافر خود به تل آویو سخن گفته و خود را دوست نزدیک اسرائیل خوانده بود.
از سوی دیگر اعراب و فلسطینی ها معتقدند خوشبینی آنها برای حل مسائل خاورمیانه و کاهش طرفداری واشنگتن از اسرائیل در آنها با آمدن کلینتون به کابینه اوباما کاهش یافته است. به گفته یکی از تحلیلگران سیاسی در دانشگاه آمریکایی قاهره، اوباما از تغییر عمده سیاست های آمریکا درقبال خاورمیانه خبر داده ولی امروز او هیلاری را برای پست وزارت خارجه نامزد کرده است. ظاهرا کلینتون ایده هایی جدا از اوباما دارد. او موافق جنگ عراق بود و از بسیاری از سیاست های بوش نیز طی هشت سال زمامداریش درکاخ سفید پشتیبانی کرده است.
بعضی از تحلیلگران نیز مدعی اند مسئولیت های هیلاری در امور خاورمیانه هنوز به روشنی تعریف نشده است. شاید اوباما از این مسئولیت ها بکاهد و به جو بایدن معاونش و نیز ژنرال جیمز جونز مشاور امنیت ملی اش در آینده سهمی از تصمیم گیری های مربوط به خاورمیانه را واگذار کند. بدین ترتیب هیلاری نخواهد توانست به تنهایی دراین باره به اتخاذ تصمیمات سرنوشت سازی بپردازد.
البته پس از آغاز دوران ریاست جمهوری اوباما شاید اولویت به حل مسائلی از قبیل ایران، عراق و افغانستان داده شود و توافق اسرائیل و فلسطینیان اولویتی کمتر بیابد. دراین حال برخی از تحلیلگران معتقدند دولت اوباما در سیاستهای خاورمیانه ای خود شاید در مرحله اول بدنبال انعقاد توافقی بین اسرائیل و سوریه باشد و بدین صورت دمشق را از نفوذ ایران دور کند.
نظر شما