به گزارش خبرنگار مهر، محمود مشحون که برای ملاقات و مذاکره با "این گو ویس" همتای آلمانی خود و همچنین رئیس کمیته ملی المپیک آلمان به این کشور سفر کرده بود، پنجشنبه هفته گذشته به ایران بازگشت.
دعوت از تیمهای جوانان و ملی ایران برای شرکت درتورنمنتهای معتبر آلمان، اعزام تیمهای "ب" و دانشگاهی آلمان به ایران، حضور نمایندگان ایران در کلینیکهای مربیگری و داوری آلمان که در بالاترین سطح ممکن برگزار می شود و همکاری در زمینه بسکتبال خیابانی نتایج کلی سفر دوهفتهای محمود مشحون به کشور آلمان بود.
اما این سفر علاوه بر تفاهم های صورت گرفته میان روسای دو فدراسیون ایران و آلمان محورهای قابل توجه دیگری هم برای محمود مشحون داشته است.
مشحون در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: آموزش و پرورش در بسکتبال آلمان نقش اساسی و به نوعی پایه ای دارد. تمام بسکتبالیست های آلمانی که در تیمهای مختلف بازی می کنند، از طریق آموزش و پرورش به جامعه بسکتبال آلمان معرفی شده اند.
وی تصریح کرد: اصلا برای کشف استعدادهای بسکتبال به آموزش و پرورش آلمان مراجعه می شود و در میان تیم های این نهاد و دانش آموزان آن کار تجسس را انجام می دهند. این درحالیست که ما برای استعدادیابی و شناخت نیروهای توانا و آینده دار درهر یک از رده های مینی بسکتبال، نونهالان، نوجوانان و جوانان دو تیم تشکیل داده ایم.
رئیس فدراسیون بسکتبال با بیان اینکه تاثیر استعدادیابی از طریق آموزش و پرورش ماندگارتر است، افزود: از این طریق می توان افراد مستعد و توانا را با کمترین سن ممکن شناسایی کرد و به خوبی بر روی آنها جهت عضویت در تیم های ردههای پایه تا تیم ملی استفاده کرد. در حالی که شناسایی بازیکنان در جریان مسابقات باشگاهی که در ایران انجام می شود، باعث کشف پدیده ها با حداقل هفت هشت سال سن بالاتر می شود.
مشحون با اشاره به اینکه در ایران واگذاری مسئولیت استعدادیابی به آموزش و پرورش نیازمند تصمیمات کلان دولتی است، خاطرنشان کرد: بارها بر ضرورت و اهمیت این موضوع تاکید کرده ایم اما هیچ توجهی به آن نشده است. اینکه آموزش و پرورش می تواند به محلی برای شناخت توانمندیهای ورزش و معرفی آنها به فدراسیونها و باشگاهها تبدیل شود، کاریست که باید از مدتها پیش در ایران انجام می شد اما هنوز بی توجهی نسبت به آن ادامه دارد.
رئیس فدراسیون بسکتبال با بیان اینکه بسکتبالیستهای ایرانی به لحاظ فنی در حد و اندازههای آلمانیها هستند، تاکید کرد: آنچه مهم است اینکه ورزرشکاران آلمانی تمام مدت در حال تلاش و تمرین هستند. اصلا استراحت برای آنها بی معنی است. بسکتبالیستهای آلمان همیشه و در هر شرایطی آماده بازی هستند.
وی یادآور شد: اگر بازیکنان ایرانی هم خواهان رسیدن به جایگاهی بالاتراز یازدهمی المپیک هستند، تنها باید بر تلاش خود بیفزایند چرا که از نظر فنی کمبودی ندارند که بخواهند برای جبران آن قدم بردارند. فقط باید بیشتر تمرین کنند.
مشحون به خودکفا بودن باشگاههای آلمانی اشاره کرد و گفت: بودجه باشگاههای فعال در مسابقات باشگاهی آلمان توسط مسئولان همان باشگاهها تامین می شود. ضمن اینکه هر بازیکنی، با هر شرایطی و برای بازی درهر تیم و مسابقهای باید بین 10 تا 15 یورو به حساب فدارسیون واریز کند. درحالیکه در ایران فدراسیون معمولا در این زمینه کمک حال برخی از باشگاه هاست.
"قرار بود در صورت فراهم بودن شرایط رایزنی هایی برای انتخاب سرمربی تیم ملی بسکتبال ایران در آلمان انجام شود. اما محمود مشحون هیچ مذاکره ای در این زمینه انجام نداده است."
وی اظهارداشت: مربیان آلمانی موقعیت آنچنان ویژه و قابل توجهی نداشتند که برای انجام مذاکره جلب توجه کنند. شاید به همین دلیل است که سرمربیگری تیم ملی آلمان را یک غیرآلمانی بر عهده دارد. ما نیازمند یک مربی کاملا درجه یک هستیم تا هدایت تیم ملی را به آنها بسپاریم و به همین دلیل به دنبال بهتر از آلمانی ها هستیم.
نظر شما