هنگامی که به شماره تماسهای فعالان سابق تشکلهای دانشجویی زنگ می زنی یا با موبایل خاموش طرف می شوی یا اینکه موبایل واگذار شده و یا اینکه فعال سابق دانشجویی دیگر نمی خواهد فعال باشند و اعتقاد دارد که تجربیاتش خاک می خورد و رهایش کرده اند.
تنها نکته جالب و قابل توجه مربوط به تشکیلات جامعه اسلامی دانشجویان است که سالهاست تلفنهای همراه مشخصی به مسئولان این اتحادیه دانشجویی اعم از دبیرکل، مسئول واحد سیاسی، مسئول واحد تشکیلات و ... اختصاص پیدا می کند و هر سال این شماره به مسئول جدید سپرده می شود. شماره های همراهی که 4 سال پیش نزد خلیلی، سلطانی و شمشیری در اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان بود امروز نزد نیروهای دیگری است. این اتفاق یادآور همان ذهنیت یا واقعیتی است که می گوید فعالیت دانشجویی پویاست.
سکوت را ترجیح می دهم
پرویز امینی که روزی سخنگوی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل بود امروز روزه سکوت گرفته و می گوید که دیگر بنای مصاحبه و صحبت کردن درباره فعالیتهای دانشجویی را ندارد و تاکید می کند که دیگر سالهاست مصاحبه نکرده است.
طلبه شده ام و گاهی هم مطلب می نویسم
علی کمیلی که 3 سال پیش در مقطع کارشناسی رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه فردوسی مشهد فارغ التحصیل شد و در دوران دانشجویی اش عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی بود، امروز طلبه است و در حوزه علمیه قم طلبگی می کند. البته می گوید: در برخی نشریات از جمله امتداد، پرسمان و سایت کانون اندیشه جوان در حوزه های سیاسی، دفاع مقدس و دینی می نویسم.
تنها درس می خوانم
علی خضریان هم که زمانی عضو شورای مرکزی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل بود امروز دیگر فعالیت دانشجویی نمی کند. از دانشگاه رازی کرمانشاه فارغ التحصیل شده و هم اکنون دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی است. خضریان گفت: هم اکنون به کار درس خواندن مشغولم و در مرکز مطالعات جنبش دانشجویی نیز فعالیت می کنم.
این فعال دانشجویی اسبق می گوید: پیگیرم که به نهاد رهبری بروم و در بخش مطالعات جنبش دانشجویی در آنجا مشغول شوم اما در حال حاضر که به درس خواندن مشغولم.
در یک شرکت خصوصی فعالم
مهدی درویش عضو سابق شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت طیف شیراز تقریبا 2 سال است که از رشته مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی امیرکبیر فارغ التحصیل شده و به گفته وی اکنون در رشته خود در بخش برنامه ریزی و کنترل پروژه یک شرکت خصوصی در حال فعالیت است و معتقد است که در پیدا کردن شغلش از سابقه یا تجربه فعالیت دانشجویی هیچ استفاده ای نکرده است.
این فعال دانشجویی سابق می گوید: تجربیاتی که در تشکلهای دانشجویی به دست می آید تجربه خیلی خوبی برای آینده است. فعالیت دانشجویی منجر به نوعی شناخت بیشتر و واقعی تر نسبت به کشور، مردم و سیاستهای کشور می شود و این برای نمو اجتماعی و حضور در صحنه جامعه بسیار مفید است.
در وزارت علوم فعالیت می کنم
احمد علمشاهی که چند سال پیش عضو طیف شیراز دفتر تحکیم وحدت بود از معدود فعالان دانشجویی اسبق است که با استفاده از تجربه و اطلاعات فعالیت دانشجویی اش مشغول به کار شده است. علمشاهی 3 سالی است که در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مشغول به کار شده و مسئولیت دبیرخانه تشکلهای دانشجویی در این وزارتخانه را بر عهده دارد. علمشاهی که چهار سال گذشته در مقطع کارشناسی مهندسی برق دانشگاه گیلان فارغ التحصیل شده است هم اکنون دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد مهندسی صنایع در دانشگاه پیام نور است.
کارشناس معاونت فرهنگی وزارت علوم هستم
سید محمد خرم نیز که سابقه فعالیت و دبیری در شوراهای صنفی دانشگاههای لرستان و علامه طباطبایی را دارد هم اکنون به عنوان کارشناس مسئول امور شوراهای صنفی در معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم مشغول به کار شده است. خرم با وجود این که دیگر فعالیت دانشجویی به آن معنا نمی کند اما دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی در پردیس قم دانشگاه تهران است.
این فعال دانشجویی سابق معتقد است: یکی از ضعفهای جنبش دانشجویی این است که بعد از این که فعالان دانشجویی درسشان تمام می شود وقت زیادی روی این موضوع نمی گذارند و سابقه فعالیتشان بیشتر به یک تجربه تبدیل می شود. به تعبیر دیگر در انباشت تجربه در جنبش دانشجویی با ضعف روبرو هستیم.
به کار خصوصی مشغولم
مهدی اقراریان که چهار سال مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز (مرکز بسیج ثارالله) بود تقریبا 6 ماه است که از مقطع کارشناسی رشته زبان و ادبیات عرب فارغ التحصیل شده و اکنون در یک دفتر حقوقی مشاوره می دهد.
مهدی اقراریان با بیان این که مرکز بسیج ثارالله 4 هزار عضو داشته و 4 سال متوالی برای عضویت در شورای تبئین مواضع بسیج دانشجویی استان تهران رای می آورده است گفت: وقتی درسم تمام شد به کار خصوصی مشغول شدم و تمام تجربه های دوران فعالیت دانشجویی مسکوت مانده است. این فقط گلایه من نیست بلکه گلایه خیلی های دیگر است.
این فعال دانشجویی سابق گفت: مسئولان نظام به نخبه پروری سیاسی اشاره کرده اند و تاکید دارند که از تجربه ها استفاده شود اما این اتفاق هنوز محقق نشده است. فضای دانشگاههای ما در حال حاضر به سمت علمی شدن محض می روند. علمی شدن خیلی خوب است اما تک بعدی شدن بد است و عدم رقبت به مسائل سیاسی و مسائل کشور خطرناک است.
هر ساله در باب 16 آذر (روز دانشجو) گزارشهای زیادی با نگاه تاریخی یا با توجه به وضعیت موجود تهیه می شوند، مصاحبه های متعددی با فعالان دانشجویی حاضر در تشکلهای دانشجویی اعم از صنفی و سیاسی درباره رسالت جنبش دانشجویی یا مشکلات فعلی دانشگاهها انجام می شود اما هیچگاه سرنوشت، دغدغه ها و انتظارات یک فعال دانشجویی اسبق مرور نشده است.
رهبر معظم انقلاب سال گذشته در دیدار صدها نفر از دانشجویان نخبه، برترینهای کنکور و فعالان تشکلهای سیاسی فرهنگی دانشگاهها، تحقق آرمانهای بزرگ را محتاج پیگیری امیدوارانه و استمرار عمل دانستند و افزودند: وفادار ماندن دانشجویان به مطالبات و آرمانها حتی پس از پایان دوران دانشجویی و ساماندهی صحیح فعالیتها و محیط های دانشگاهی در استمرار فضای مطالبات و تحقق آنها کاملاً مؤثر خواهد بود.
نظر شما