به گزارش خبرنگار مهر در کاشمر علی روحانی شامگاه گذشته در همایش زکات در محل مجتمع سرو کاشمر هدف از برپایی این همایش را تبلیغ و ترویج زکات و قدرشناسی از عوامل موثر در احیای زکات و کسانی که این وظیفه مهم را در ستاد احیای زکات برعهده دارند، عنوان کرد و افزود: اسلام برای اداره جامعه، قوانین اقتصادی و اجتماعی طراحی کرده است که در کنار آن قوانین آنچه در قالب صدقات، انفاق، خمس و زکات ارائه شده برای پیشبرد اهداف جامعه اسلامی و اداره حاکمیت اسلامی معنا پیدا میکند.
وی با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب، بنیانگذار جمهوری اسلامی با ژرفنگری خاصی کمیته امداد را تاسیس کرد تا برای رفع فقر و نیاز جامعه اسلامی تلاش کند، گفت: امام خمینی(ره) راهبرد کمیته امداد را شناسایی فقرا و نیازمندان جامعه اسلامی عنوان کردند، لذا با توجه به اینکه در جامعه اسلامی سه شاخص اقامه نماز، احیای زکات و توجه به محرومان و نیازمندان مطرح است پس از پیروزی انقلاب به این شاخصها توجه ویژه شده است.
وی به اساسنامه کمیته امداد جهت شناسایی فقرا و نیازمندان و تحت حمایت قراردادن آنها اشاره کرد و گفت: طبق اساسنامه کمیته امداد، حرکت منظم و حساب شدهای برای فقرزدایی و برخورد با این مقوله انجام میشود که این حرکت عظیم با پشتیبانی روحانیت و با عنایت مردم و حمایتهای نظام عملی شده است.
روحانی تعداد خانوار تحت پوشش کمیته امداد در خراسان را 150 هزار خانوار با جمعیتی بالغ بر 400 هزار نفر عنوان کرد و گفت: تلاش میشود با ارائه امکاناتی به صورت هدفمند، این اقشار زندگی با عزتی در عرصههای مختلف داشته باشند.
وی یادآور شد: در حوزه معاونت و مشارکتهای مردمی کمیته امداد در طول سال بیش از 19 طرح و برنامه را جهت اداره جامعه طراحی، پیشگیری و سازماندهی میکند و نسبت به سازماندهی و جمعآوری کمکهای مردمی، اطعام، صدقات، کمکهای مردمی و . . . تلاش میکنیم تا سنتهای حسنه و راهبردی اسلام و نیت اصلی انقلاب را به نتیجه برسانیم.
دبیر ستاد احیای زکات استان خراسان رضوی تصریح کرد: جهت ارائه خدمات به اقشار نیازمند جامعه به منابع مالی نیاز است تا با برنامهریزی جهت صرف منابع بتوانیم امور جامعه را ساماندهی کنیم.
وی با اشاره به اینکه پس از پیروزی انقلاب، دولتها به اندازه توان از محرومین جامعه حمایت کردند، گفت: اگر بخواهیم با تاسی به احکام الهی، عزت و کرامت اسلامی را به یک خانواده نیازمند برگردانیم باید به جای فعالیتهای ظاهری و مقطعی در راستای توانمندسازی، درمان، آموزش و اشتغال کار کنیم.
وی عرصه خدمات کمیته امداد را رفع نیازهای ضروری خانوادههای تحت پوشش عنوان کرد و گفت: به عنوان تولیت محرومین باید تمام ضرورتها را بشناسیم به آنها توجه کرده و منابع مورد نیاز را فراهم نماییم.
روحانی گفت : اگرچه کمیته امداد پس از سی سال توانسته حقوق ماهیانه خانوادههای تحت پوشش را از 30 به 60 هزار تومان افزایش دهد اما در شرایط اجتماعی و اقتصادی فعلی منابع مالی حرف اول را میزند.
وی با اشاره به اینکه بیش از 50 هزار دانشآموز و بیش از چهار هزار دانشجو در مقاطع کاردانی، کارشناسی، دکترا و حوزه را در مسیر زندگی اجتماعی قرار دادهایم گفت: با توجه به اینکه امروز بحث اشتغال مهمترین چالش کشور است، کمیته امداد خراسان بیش از 12 هزار طرح اشتغالزایی را در بخشهای کشاورزی، صنعت ، قالیبافی و ... با سرمایههایی که در اختیار مددجویان گذاشته، به نتیجه رسانده است.
وی به تشکیل ستاد احیای زکات در تمامی مراکز شهرستانها و بخشهای استان خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در کاشمر و خلیلآباد خیزش بسیار عظیمی در بحث زکات ایجاد شده که قابل تقدیر است.
وی اولویت اول برای مصارف زکات را کمک به فقرا و محرومین دانست و گفت: سیاست ما در استان فرهنگسازی و احیاء بوده تا این اقدامات منجر به جمعآوری زکات شود.
روحانی با اشاره به اینکه از مبلغ در نظر گرفته شده جهت جمعآوری زکات سال قبل 60 میلیون تومان تحقق یافته است، گفت: خوشبختانه امسال موانع موجود برطرف شده و تمامی موارد موجود در صورت جلسه تحقق یافته و برای 113 پروژه اعتبار معادل به حسابهای مذکور واریز میشود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: 52 کشور اسلامی در جهان وجود دارد که 40 درصد جمعیت آنها زیرخط فقر هستند که به خاطر استکبار همواره تحتالشعاع اهداف سیاسی، آنان قرار داشته و امت اسلامی نتوانستهاند از معارف اسلام استفاده کنند.
نظر شما