۱۶ آذر ۱۳۸۷، ۱۰:۱۹

محقق ایرانی دانشگاه شفیلد موفق به تولید میکروروباتهای شناگر با کاربری در دنیای پزشکی شد

محقق ایرانی دانشگاه شفیلد موفق به تولید میکروروباتهای شناگر با کاربری در دنیای پزشکی شد

استاد دانشگاه شفیلد انگلستان به همراه گروهی از متخصصان دانشگاه بارسلونا موفق به تولید میکرو شناگرهای روباتیکی شده است که در آینده می تواند به عنوان حاملان دارو در جریان خون افراد مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، یک محقق ایرانی دانشگاه شفیلد انگلستان با همکاری گروهی از محققان دانشگاه بارسلونا موفق به اختراع روباتهای شناگر میکروسکوپی شدند که با تقلید از چرخ دنده های کشتی های بخار، داروها را داخل بدن جابجا کرده و به نقاط مورد نظر می رساند.

رامین گلستانیان محققی است که این روبات را با استفاده از رشته دانه های مغناطیسی که به وسیله دی ان ای به هم متصل شده اند تولید کرده است. با قرار دادن این ساختار تحت تاثیر میدان مغناطیسی دانه ها شروع به چرخش کرده و و با سرعتی برابر یک میکرومتر در ثانیه در جریان خون حرکت می کند.

این میکروشناگرها از اولین نمونه هایی به شمار می روند که برای حرکت به نیروی محرکه شیمیایی نیاز نداشته و تنها با استفاده از میدان مغناطیسی توانایی حرکت در جریان خون را خواهند داشت.

به گفته محققان با کوچک کردن این سازه در ابعاد نانو به راحتی می توان از آن به عنوان حمل کننده دارو در داخل بدن استفاده کرده و با این شیوه تاثیر دارو و انحصار آنها را برای نسوج خاص افزایش داد.

دکتر گلستانیان بر این باور است که این یک ساختار تک چرخه با دانه های کوچک مغناطیسی است که با استفاده از میدان مغناطیسی و به کمک دی ان ای اتصال دهنده در داخل بدن قادر به حرکت خواهد بود.

بر اساس گزارش زی نیوز، یکی از محدودیتهای این میکروشناگرها، سرعت پایین حرکت آنهاست که این پدیده به خاطر مقاومت بالای مایع در برابر حرکت میکرو شناورهاست. مثال این مقاومت در ابعاد انسانی مانند زمانی است که انسان در حال شنا کردن در عسل باشد.

کد خبر 795677

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha