۱۸ آذر ۱۳۸۷، ۱۰:۵۶

آونگ گالیله

آونگ گالیله

کتاب "آونگ گالیله" از نواخت زمان تا گوهر ماده، اثر راجرج نیوتون استاد فیزیک در دانشگاه ایندیانا با ترجمه بهرام معلمی از سوی انتشارات مازیار در 150 صفحه منتشر شد.

خبر گزاری مهر - گروه دین و اندیشه : کتاب "آونگ گالیله" از مجموعه کتابهای قلمرو علم انتشارات مازیار در 8 فصل منتشر شده است .

این کتاب پس از درآمد و پیشگفتار در 8 فصل ارائه شده است: 1- ساعت زیستی: ضرب آهنگهای بدن 2- تقویم: طبالهای مختلف 3- ساعت اولیه: نبضهای خانگی 4- ساعت آونگی: ضربان طبیعت 5- جانشینها: وقت نگه داری رایج  6- ایساک نیوتون: فیزیک آونگ 7- صوت ونور: نوسانها در همه جا 8-کوانتوم : نوسانگرهای سازنده ذرات.

تمام هوش و حواس گالیله هفده ساله درخلال آیین عشاء ربانی در کلیسای جامع پیزا متوجه اطراف بود و نوسان چلچراغ آویخته از سقف توجه او را به خود فرا می‌خواند. با شگفتی تمام پی برد که زمان پیمودن سیر قوس نوسان در هنگامی که بسیار آهسته حرکت می کرد همان قدر طول می کشد که قوس بسیار بزرگی را طی می‌کند. آونگ گالیله داستان چرایی این نوسان و حکایت پیامدهای ژرف آن را برای علم و فناوری نقل می‌کند.

در پیشگفتار کتاب داریم: سه فصل نخست مقدمات اند که ضرب آهنگهای زمان را چنان که پیش از تثبیت رویداد نوسان آونگ ثبت شدند تشریح می کنند: تأثیر توالی شب و روز بر موجودات زنده، توصیف تاریخچه تقویم از طریق پیکار تمدنها برای سازگار کردن چرخه های مربوط به ماه و خورشید و بالاخره محاسبه بازه های زمانی کوتاهتر تا قرون وسطی.

بعد از رنسانس پیشرفتهای حاصل در حوزه های بازرگانی و علمی فشاری مبرم وارد آورد تا زمان معیار دقیقتر شود چرا که پیشرفتهای دامنه دارتر تمدن غرب بدون ابداع ساعتی پایدار و پایا به سختی متوقف می شد. دریانوردی در مقیاس بزرگ و نیز علم جدید به این ساعت وابسته بود. آونگ و بعداً سایر ساز و کارهای فیزیکی هم ارز آن به نحو قابل ستایشی در خدمت دستیابی به این هدف بوده است.   

کد خبر 796116

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha