به گزارش خبرنگار مهر در مشهد عباس شیرمحمدی شامگاه گذشته در نشستی خبری در جمع خبرنگاران افزود: 700 هزار نفر از جمعیت دو میلیون و 800 هزار نفری مشهد در بافتهای فرسوده سکونت دارند.
وی خاطرنشان کرد: 15 درصد از بافتهای شهر مشهد که معادل دو هزار و 700 هکتار است، فرسوده بوده و نیازمند بهسازی و نوسازی است.
وی درباره موقعیت بافتهای فرسوده شهر مشهد اظهارداشت: بافتهای فرسوده این شهر در منطقه عمده اطراف حرم مطهر امام رضا (ع) و حاشیه شهر متمرکز شده است.
شیرمحمدی بیان کرد: با وجود اینکه دولت و شهرداری جهت بازسازی این بافتها تسهیلاتی قائل شده اند ولی ساکنان آن، به دلیل ضعف مالی، قادر به استفاده از این تسهیلات نیستند و باید کمک های بیشتری به آنان در قالب های مختلف برای تسریع این امر تخصیص یابد.
رئیس کمیسیون فنی و عمرانی شورای شهر مشهد خاطرنشان کرد: نوسازی بافتهای فرسوده این کلانشهر سرعت و وضعیت خوبی ندارد که باید با اندیشیدن تمهیداتی به آن سرعت داد.
وی متراژ پایین، ریزدانه بودن و کوچک بودن ابعاد واحدهای مسکونی و معابر و عدم مشارکت مردم ساکن در این بافتها را از مهمترین مشکلات نوسازی بافت های فرسوده شهر مشهد برشمرد.
عضو شورای شهر مشهد تصریح کرد: واحدهای مستقر در بافتهای فرسوده به دلیل عدم تطبیق با استانداردهای فعلی شهرسازی قابلبت بهسازی ندارند و باید ابتدا تجمیع شوند.
وی درباره مشکلات و معضلات فرهنگی نوسازی بافتهای فرسوده افزود: مردم مستقر در این بافتها به دلیل گرایش به داشتن منزل شش دانگ، تمایلی به نوسازی واحدهای خود در قالب تجمیع ندارند، ضمن اینکه به دلیل قولنامه ای بودن منازل خود، امکان استفاده از وام های زودبازده و کم هزینه را ندارند.
شیرمحمدی گفت: تسریع در نوسازی و احیای بافتهای فرسوده نیازمند ارائه تسهیلات و پرداخت وام های با بهره کم به مجریان نوسازی بافت ها و تغییر ضوابط شهرسازی و نهادینه کردن این فرهنگ در میان ساکنان بافتهای فرسوده است.
نظر شما