به گزارش خبرگزاری مهر، محمود برزو مدیر مهندسی و ساختمان شرکت نفت مناطق مرکزی در توضیح این خبر گفت: طرح اضطراری حفاری 18 حلقه چاه جهت تامین روزانه 20 میلیون مترمکعب که به طور معمول نیاز به حداقل 18 ماه برای اجرا دارد، با تلاش همکاران در زمان هشت ماه حفاری 12 حلقه چاه به پایان رسیده است که چهار حلقه از آنها در منطقه عملیاتی نار وکنگان به خط تولید پیوست.
وی افزود: در فاصله کوتاهی پس از ابلاغ انجام این طرح در اسفند ماه سال گذشته ، آماده سازی محل 18 حلقه چاه شروع شد و پروژه های احداث محل شش حلقه چاه شامل، احداث سترها، جاده های دسترسی ، احداث محل گودال های آب و گودال اتش 45 تا 60 روز زودتر از موعد در مناطق کوهشتانی نار و کنگان به پایان رسید که موجبات حضور شش دکل حفاری در این منطقه شد.
همچنین احداث کانال های خطوط لوله جریانی ، جاده های دسترسی به تفکیک گرهای شش حلقه چاه نیز وزدتر از زمان قرار داد به اتمام و در مهر ماه امسال چهار حلقه چاه آن نیز موفق به اخذ گواهی راه اندازی از طرف بازرسی و حفاظت فنی شرکت شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، برزو در ارتباط باتامین آب مورد نیاز دکلها و نیروی شاغل در این پروژه اظهار داشت: به دلیل کمبود آب در منطقه و نیاز به شرب فراوران آب پنج دکل حفاری به طور همزمان با یک طرح ضربتی و ابتکاری نسبت به تامین آب از دریا اقدام شد که این اقدام نیز از ویژگی های فنی طرح است. همچنین در اجرای آن نیز حدود 1200 نفر مشغول به کار بوده اند و به کارگیری نیروهای بومی دراولویت قرارداشت.
منطقه عملیاتی نار با سه مرکز تفکیک و 23 حلقه چاه در سال 1368 و منطقه عملیاتی کنگان با چها رمرکزتفکیک و 30 حلقه چاه گازی در سال 1373 با مجموع 105 میلیون مترمکعب در روز ،بهره برداری از آنها شروع شده است.
بر اساس این گزارش، در راستای رسیدن به تولید روزانه 320 میلیون متر مکعب گاز در زمستان امسال برنامه حفاری و تولیدی کردن 18 حلقه چاه جدید در اواخر سال گذشته در دستور کار قرار گرفت که هم اکنون حفاری 12 حلقه چاه در مناطق عملیاتی خانگیران، نار، کنگان، شانول ، سرخون، وراوی و آغاز با متراژ نهایی 46 هزار و 82 متر و با هزینه 83 میلیون و 100 هزار دلار به پایان رسیده است که با توجه به محدود بودن دکلها و مشکلات زیاد تامین کالای حفاری که این خود یک رکود محسوب می شود. شش حلقه چاه دیگر نیز تا پایان آذر به اتمام می رسد.
نظر شما