۱۸ آذر ۱۳۸۷، ۱۱:۱۵

آغاز پروژه نقشه راه قلب توسط دانشمندان ایرانی انستیتو فناوری کالیفرنیا

آغاز پروژه نقشه راه قلب توسط دانشمندان ایرانی انستیتو فناوری کالیفرنیا

دانشمندان ایرانی انستیتو فناوری کالیفرنیا برای نخستین بار در جهان موفق شدند در قالب ارائه نقشه راه قلب، تصاویری از لایه قلبی تهیه کنند که رابطه بین ترکیب بندی ماهیچه های قلبی و منقبض شدن این عضو حیاتی را نشان می دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، این تصاویر با ضریب بالایی از دقت نشان می دهند، این لایه قلبی که به شکل مارپیچی و به دور حفره های داخلی قلب پیچیده شده است بیشتر به یک بزرگراه تابخورده شباهت دارد.

این تصاویر حیرت آور از سوی پروفسور مرتضی قریب و دکتر عباس نصیری مقدم از انستیتو فناوری کالیفرنیا ارائه شده و می توانند به خلق نوعی نقشه راه منجر شوند که در ارائه تکنیکهای جراح قلب در آینده بسیار مثمرثمر خواهند بود.

از دوران زندگی و تحقیقات لئوناردو داوینچی، متخصصان قلبی بر این باور بوده اند که ضربان قلب تنها یک حرکت ساده به داخل و خارج نیست بلکه در این فرآیند نوعی حرکت پیچشی هم دخالت دارد.

پروفسور قریب در این باره گفت: عملکرد قلب در پمپاژ کردن خون به داخل و خارج از خود دقیقا مشابه فشردن دستمال خیس است.

 دکتر عباس نصیری مقدم (راست) و پروفسور مرتضی قریب (چپ) از انستیتو فناوری کالیفرنیا

استاد ایرانی علوم مهندسی زیستی در کمیته علوم کاربردی و مهندسی انستیتو فناوری کالیفرنیا معتقد است این تصاویر می توانند به ایجاد تحولی تاریخی در جراحی قلب منجر شوند.

حدود 50 سال پیش فراچسکو تورنت گاسپ از متخصصان برجسته علم تشریح، نخستین کسی بود که ترکیب بندی مارپیچی لایه میانی ماهیچه قلب را نشان داد. این لایه با هر بار ضربان قلب منقبض می شود.

اما آنچه که وی و دانشمندان پس از وی نتوانستند انجام دهند، برقراری ارتباط میان این لایه و عملکرد قلب بوده است تا ثابت شود این شکل مارپیچی برای ضربان قلب مؤثرتر، بسیار ضروری است.

پروفسور قریب در این باره می گوید: بدون این ارتباط، فیزیکدانان و دانشمندان به قلب تنها به عنوان یک تکه گوشت نگاه می کنند.

به گزارش مهر، اکنون پروفسور قریب و دکتر مقدم این امکان را فراهم کرده اند تا نخستین تصاویر دینامیکی از ماهیچه طبیعی قلبی را در سطح بافتی ارائه کنند.

این دانشمند ایرانی در ادامه توضیح داد: ما عناصر بافتی کوچکی را در قلب شناسایی و علامتگذاری کرده و سپس آنها را به صورت سه بعدی مورد تجزیه و تحلیل قرار دادیم. از این طریق می توانیم به چگونگی حرکات لایه قلبی به هنگام ضربانهای قلبی پی ببریم.

وی افزود: به این طریق می توانیم زمان و جایی را که بیشترین انقباضات قلبی روی می دهد مشاهده کنیم.

کد خبر 797075

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha