فرهنگ ترکی در گفتگو با خبرنگار مهر در خرم آباد، اظهار داشت: در سال 1935 یک نمونه سوسمار از جنوب غربی ایران توسط یک محقق خارجی گرفته شد و پس از چند سال آن را جزو گروهی از سوسماران که در کشورهای هم جوار ایران پراکنده شده اند قرار دادند.
وی با بیان اینکه این نمونه در موزه جانور شناسی کالیفرنیا با کد 3447 نگهداری شد، یادآور شد: مطالعات در این زمینه تا سال 2006 محدود به یک نمونه بود و داستانهای فروانی را برای این سوسمار ایرانی پرداختند.
این محقق برجسته خاطر نشان کرد: در سال 2005 یک دانشمند خارجی به نام "ورنر" این نمونه سوسمار را مورد مطالعه تاکسونومیکی قرار داد و آن را به عنوان گونه ای جدید از یک جنس سوسمار دانست که گونه های دیگر آن نیز در ایران پراکنده شده اند.
مسئول مرکز اکولوژی و خزنده - دوزیست شناسی لرستان با بیان اینکه این دانشمند این گونه را به فون سوسماران ایران اضافه کرد، افزود: گزارش این گونه جدید تنها بر اساس یک نمونه گرفته شده در 85 سال پیش بوده است.
ترکی با اشاره به تحقیقات خود و همکارش پس از مطالعات فراوان و سفرهایی برای یافتن نمونه های دیگر این گونه به نقاط مختلف جنوب غربی ایران، عنوان کرد: سرانجام در 23 آوریل 2007 تعداد هشت نمونه از این گونه نادر در کوههای صعب العبور جنوب غربی ایران در جنوب لرستان و در شهرستان پلدختر پیدا شد.
این پژوهشگر با تاکید بر اینکه مطالعات سیستماتیکی بر روی این گونه تحت شرایط آزمایشگاهی انجام شده است، یادآور شد: نتایج این مطالعات حاکی از آن است که این گونه همان گونه نادر جکوی لرستانی می باشد که حدود 85 سال به دست فراموشی سپرده شده بود.
مسئول مرکز اکولوژی و خزنده - دوزیست شناسی لرستان با اشاره به چاپ نتایج تحقیقات خود در مورد این گونه نادر در ژورنال های بین المللی، ادامه داد: نمونه های توصیف شده این گونه نادر دارای کد مرکز اکولوژی و خزنده - دوزیست شناسی لرستان هستند.
ترکی یادآور شد: در حال حاضر مرکز بانک ژن این گروه سوسماران کامل بوده و از این گونه سوسمار نادر تعداد فراوانی به صورت زنده برای مطالعات آزمایشگاهی نگهداری می شود.
نظر شما