به گزارش خبرگزاری مهر، "زبیگنیو برژینسکی" در ادامه مصاحبه خود با روزنامه هاآرتص گفت : توصیه ای که به کابینه اسرائیل می کنم آن است که به دنبال تشویق آمریکا برای حمله به ایران نباشند زیرا فکر نمی کنم واشنگتن قصد انجام این کار را داشته باشد و اگر این اتفاق بیفتد عواقب آن مصیبت بار خواهد بود.
مشاور امنیت ملی آمریکا در زمان ریاست جمهوری جیمی کارتر در ادامه افزود : اصرار اسرائیل به آمریکا برای استفاده از گزینه نظامی علیه ایران اساسا برای روابط تل آویو-واشنگتن خوب نیست و پافشاری بر آن رنجشها و ناراحتیهایی را علیه اسرائیل به وجود خواهد آورد و هم اکنون نیز رنجشهایی بعد از جنگ عراق بوجود آمده است.
این سیاستمدار کهنه کار آمریکایی در ادامه به احتمال اقدام یکجانبه رژیم صهیونیستی علیه ایران نیز اشاره کرد و مدعی شد: اگر اسرائیل این کار ( حمله به ایران ) را به تنهایی انجام دهد حتما قادر نخواهد بود تا تمام تاسیسات هسته ای این کشور را منهدم کند. بلکه بهترین راه برای بازداشتن ایران از ادامه فعالیت هسته ای کم کردن سرعت آن و یا تاخیر در آن است.
برژینسکی در خصوص اینکه آیا سیاستگذاران آمریکایی در اندیشه استفاده از گزینه نظامی علیه ایران هستند یا خیر نیز گفت : من نمی دانم که آیا ایران به گزینه نظامی به عنوان یک گزینه واقعی نگاه می کند یا خیر، اما فکر می کنم که در آمریکا اقدام نظامی به عنوان یک گزینه واقعی مطرح نباشد زیرا اسرائیل توانایی منهدم کردن تاسیسات هسته ای ایران را ندارد و حمله به ایران فقط روند فعالیت هسته ای ایران را کند می کند.
وی ادامه داد: حمله به ایران پیامدهای منفی زیادی را برای ما به دنبال دارد که از آن جمله می توان به مواردی چون تقویت افراط گرایی و نزدیک شدن ملی گرایان و بنیاد گرایان ایرانی به یکدیگر اشاره کرد و من فکر می کنم که این موارد به نفع هیچکس نیست و دست آخر آنکه اسرائیل بدون اجازه ما ( آمریکا ) نمی تواند حمله موثری را به ایران انجام دهد زیرا اگر شما به نقشه نگاه کنید دلیل اینکه چرا امکان این کار وجود ندارد را به وضوح مشاهده خواهید کرد.
برژینسکی که یکی از طراحان سازش کمپ دیوید محسوب می شود در ادامه با انتقاد از سیاستهای هشت ساله دوران ریاست جمهوری بوش گفت: ممکن است شما جنگ عراق که در مارس 2003 آغاز شد را به یاد داشته باشید. رئیس جمهور بوش در می همان سال اعلام کرد که ماموریت انجام شد در حالیکه این ماموریت به مدت هفت سال است که ادامه دارد. در مورد سال جاری نیز بوش چندین بار اعلام کرد که پیش از پایان دوره ریاست جمهوری او در ماه دسامبر و با توجه به سیاستهای او در منطقه، صلح میان اسرائیل و فلسطینیها برقرار می شود اما هیچ یک از گفته های او رنگ حقیقت به خود نگرفته و بعید است که این اتفاق ( صلح در خاورمیانه ) پیش از پایان سال جاری محقق شود. ایران هم اکنون در مقایسه با هفت سال قبل به مراتب از نقش پررنگ تری در منطقه برخوردار است بنابراین من فکر می کنم که تردیدهای به حقی در مورد تحلیلهای بوش از آنچه در خاورمیانه در جریان است وجود داشته باشد.
وی در ادامه در مورد ریاست جمهوری باراک اوباما نیز سخن گفت و با اشاره به اینکه انتخاب این جوان سیاه پوست با استقبال کم نظیری در جهان مواجه شده افزود که اگر اوباما بتواند سیاستهای خود را به خوبی تنظیم کند می تواند جامعه جهانی را با اقدامات خود همراه کند.
به گزارش مهر ، به اعتقاد برژینسکی مسئله صلح در خاورمیانه نیز باید به عنوان یکی از اولویتهای دولت آتی آمریکا مطرح باشد. و حضور نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ( ناتو ) در سرزمینهای اشغالی به عنوان نیروهای حافظ صلح منافع زیادی برای صهیونیستها در بر خواهد داشت.
نظر شما