وی طرح تیمز را بررسی وضعیت دانش آموزان در دو درس ریاضی و علوم در پایه های چهارم و سوم راهنمایی و پلز را بررسی سواد خواندن و نوشتن عنوان کرد و با اشاره به اینکه ایران در این آزمونها که هر 4 سال و 5 سال یکبار بین 30 کشور دنیا برگزار می شود شرکت می کند اظهار داشت: جهش ما در این دو آزمون محسوس نیست و هنوز زیر میانگین هستیم ولی خوشبختانه عقبگرد نداشته ایم.
رئیس پژوهشگاه تعلیم و تربیت درباره رتبه ایران در دو آزمون تیمز و پلز جایگاه مشخصی را عنوان نکرد و تنها به این مثال بسنده کرد که اگر به طور مثال 30 کشور در این آزمون شرکت کرده باشند رتبه ایران 29 و یا 28 است و در واقع ما این نتایج را به این دلیل منتشر می کنیم که مسئولان نظام آموزشی تدبیری برای این نابسامانی بیندیشند.
تحریری نیک صفت با بیان اینکه ایران به دلیل اجرای منظم و دقیق این آزمون رتبه نخست را از انجمن IEA کسب کرده است، گفت: این سوال برای ما پیش آمده که چرا باید در اجرای درست این آزمونها رتبه برتر را کسب کنیم ولی تا کنون از یافته های این آزمونها استفاده نشده باشد که به همین دلیل می خواهیم این کمبودها را با انتشار نتایج آن پر کنیم.
وی از برگزاری دوره های آموزشی برای مقاله نویسی آموزشی و پژوهشی برای معلمان خبر داد و گفت: اعتقاد داریم پژوهش باید در کشور نهادینه شود و این امر باید از مدرسه آغاز شود که متاسفانه در این زمینه با خلاء قانونی مواجه هستیم.
رئیس پژوهشگاه تعلیم و تربیت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه معلمان پژوهنده نمی توانند همچون اعضای هئیت علمی دانشگاهها حق التحقیق دریافت کنند و تنها به آنها حق الزحمه ناچیز تعلق می گیرد اظهار داشت: البته خلاء قانونی که در این زمینه وجود دارد طی نامه ای به کمیسیون آموزش و تحقیقات تذکر عنوان شده تا راه حلی برای آن پیدا کنیم.
تحریری نیک صفت بودجه امسال پژوهشگاه تعلیم و تربیت آموزش و پرورش را 3 میلیارد تومان، درآمد اختصاصی این پژوهشگاه را 300 میلیون تومان و عمرانی آن را نیز 400 میلیون تومان عنوان کرد و گفت: البته از ابتدای سال جاری فقط 50 درصد این اعتبارات اختصاص یافته و انتظار می رود که تا پایان سال نیز 30 درصد دیگر آن تامین اعتبار شود.
رئیس پژوهشگاه تعلیم و تربیت آموزش و پرورش در ادامه این نشست خبری به تعداد پژوهشکده های تعلیم و تربیت و اعضای هئیت علمی اشاره کرد و با اعلام اینکه تنها 4 پژوهشکده تعلیم وتربیت در کشور فعالیت می کنند و 29 نفر نیز عضو هئیت علمی پژوهشگاه هستند و 50 کارشناس نیر در امر پژوهش با آموزش و پرورش همکاری می کنند افزود: از این تعداد 3 پژوهشکده کودکان استثنایی، اولیا و مربیان و تعلیم و تربیت در تهران است و تنها یک پژوهشکده در تبریز فعالیت می کند.
وی با بیان اینکه در استانهای دیگر کشور پژوهشکده ای نداریم افزود: البته در آموزش و پرورش استانها شورای تحقیقاتی فعالیت می کنند که رئیس آموزش و پرورش، مسئول این شورا و یک کارشناس مسئول و کارشناس نیز کارهای پژوهشی را پیگیری می کنند و همچنین 300 پژوهشسرای دانش آموزی از دانش آموزان مخترع و مبدع حمایت کرده و کلاسهای آموزشی لازم را نیز برای آنها برگزار می کنند.
تحریری نیک صفت درباره میزان حمایت مالی این پژوهشگاه از پایان نامه های مربوط به نظام تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش نیز گفت: از پایان نامه های کارشناسی ارشد تا سقف 600 هزار تومان و از پایان نامه های دکترا تا یک میلیون و 500 هزار تومان حمایت می کنیم.
وی در ادامه به تشکیل ستادی در آموزش و پرورش به مناسبت هفته پژوهش خبر داد و با اعلام اینکه در روز پژوهش از پژوهشهای برتر تقدیر می شود اظهار داشت: در این روز هم اندیشی با محور توسعه پژوهش و پژوهش سراهای دانش آموزی در استانها، کاربست یافته های پژوهشی و تقدیر از معلمان پژوهنده برگزار می شود و همچنین زنگ پژوهش نیز با حضور دکتر علیرضا علی احمدی وزیر آموزش و پرورش در یکی از مدارس استان گیلان به صدا در می آید.
رئیس پژوهشگاه تعلیم و تربیت آموزش و پرورش افزود: همچنین در هفته پژوهش از 3 پژوهشگر برگزیده، 6 دانشجوی برگزیده، 20 پژوهش برتر، یک مدیر پژوهش برتر، 3 پژوهش سرای برتر، 3 دانش آموز پژوهنده برتر و 15 معلم پژوهنده تقدیر می شود.
نظر شما