به گزارش خبرنگار مهر، طبق تبصره 3 قانون افزایش ظرفیت 10 درصدی دانشجو در برخی رشته های دانشگاههای مادر کشور در کنکور سراسری 87، وزارت علوم و سازمان سنجش باید گزارشی از نحوه اعمال قانون و اعلام نتایج تکمیل ظرفیت به مجلس ارائه می کردند که بر این اساس گزارش عملکرد سازمان سنجش روز 2 شنبه به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ارائه شد.
سازمان سنجش آموزش کشور پیش از این درباره تعداد پذیرفته شدگان در دوره های روزانه تکمیل ظرفیت کنکور 87 را یک هزار و 744 نفر اعلام کرده بود.
نتایج تکمیل ظرفیت کنکور به گفته رئیس کمیسیون آموزش باز هم معترضانی به همراه داشته است.
برخی داوطلبان معتقدند تکمیل ظرفیت صورت نگرفته و فقط جابجایی در پذیرشها صورت گرفته است.
علی عباسپور تهرانی فرد نیز در این مورد به مهر گفت: باید عملکرد وزارت علوم در این خصوص بررسی شود. در حال حاضر نمی توان نسبت به اجرای درست یا اشتباه این قانون توسط وزارت علوم و وارد بودن اعتراضات نظری داد.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیتی که بر اساس اجرای قانون توسط نمایندگان مجلس پیش بینی می شد گفت: پیش بینی می کردیم بین هزار تا یک هزار و 500 نفر از طریق قانون پذیرفته شوند.
ابراهیم خدایی - معاون سازمان سنجش در گفتگو با مهر گفت: سازمان سنجش برای مساعدت به داوطلبان در پذیرش تکمیل ظرفیت کنکور از قانون مجلس نیز فراتر عمل کرد و تعداد پذیرشی که در تکمیل ظرفیت کنکور 87 بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر افزایش 10 درصدی ظرفیت در برخی رشته های دانشگاههای مادر صورت گرفته 706 نفر بوده است.
وی اظهار داشت: علاوه بر پذیرش بر اساس مصوبه مجلس تعداد یک هزار و 38 نفر نیز بر اساس اطلاعیه سازمان در خصوص افزایش ظرفیت برخی رشته ها در دانشگاههای بزرگ کشور که 8 مهرماه اعلام شده بود، پذیرش کرد.
به گزارش مهر، دکتر محمود احمدی نژاد در تاریخ 16/8/1387 قانون افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاههای مادر و مهم دولتی در سال 1387 را که پیش از این به تصویب مجلس شورای اسلامی و تأیید شورای نگهبان رسیده بود، برای اجرا ابلاغ کرد.
بر اساس ماده واحده این قانون، ظرفیت پذیرش دانشجو که از طریق آزمون سراسری در رشته های روزانه در دانشگاههای مادر و مهم دولتی پذیرش می شوند در رشته های فنی و مهندسی، پزشکی، حقوق و سایر رشتههای علوم انسانی که بنا به تشخیص وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مورد تقاضای بالای داوطلبان است، اگر در سال 1387 نسبت به سال 1386 کاهش ظرفیت پذیرش داشتهاند به میزان ظرفیت پذیرش دانشجو در سال 1386، افزایش می یابد.
همچنین طبق مصوبه فوق 10 درصد به ظرفیت پذیرش دانشجو در سال 1387 در رشتههای فوقالذکر اضافه میشود.
طبق قانون فوق، دانشگاههایی که ظرفیت آنها افزایش می یابد عبارتند از تهران، صنعتی شریف، علم و صنعت ایران، صنعتی اصفهان، امیر کبیر، شیراز، شهید بهشتی، تبریز، مشهد، علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی شهید بهشتی، علوم پزشکی ایران، علوم پزشکی شیراز، علوم پزشکی اصفهان، علوم پزشکی تبریز، علوم پزشکی مشهد، علوم پزشکی اهواز، علوم پزشکی کرمان.
همچنین طبق این قانون افزایش ظرفیت ایجاد شده بر اساس نمره زیر گروه مربوطه در آزمون سراسری سال 1387 صرفا با تاثیر سهمیه مناطق 1 ، 2 و 3 کشوری و به صورت آزاد و بدون تاثیر هر گونه سهمیه بندیهای دیگر صورت می گیرد و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موظف است گزارش کاملی از اقدامات و پذیرشهای صورت گرفته در دانشگاهها را به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ارائه کند.
نظر شما