به گزارش خبرگزاری مهر از تبریز، حمید بقایی با بیان اینکه این سرمایه فرهنگی و تاریخی متعلق به تمام ایران است ادامه داد: بازار سرپوشیده تبریز نمونهای منحصر به فرد از نظر حفظ اصالت و روابط انسانی و شغلی است.
وی ضمن بازدید از بازار تبریز و بررسی کارگاههای فعال مرمتی در این بازار گفت: این مجموعه فرهنگی- تاریخی و تجاری، سندی بر پیشرفت چشمگیر این منطقه است که هیچ کس نمی تواند ارزش آن را نادیده بگیرد.
بقایی با بیان اینکه نام بازار تبریز با تاریخ ما گره خورده و رویدادهای بسیاری از این مرکز برخاسته است یادآور شد: انقلاب مشروطه و انقلاب شکوهمند اسلامی ایران نیز از کمک ها و پشتیبانی بازار تبریز بهره مند بودهاند.
قائم مقام سازمان میراث فرهنگی، با اشاره به نزدیک شدن به زمان ارسال پرونده مورد نظر ایران به یونسکو برای ثبت در فهرست آثار جهانی گفت: از نظر ما هیچ پروندهای نسبت به دیگری اولویتخاصی ندارد مگر در تکمیل پرونده و نظر نهایی را در این مورد کارشناسان سازمان یونسکو خواهند داد.
بقایی همه آثار ملی را دارای ارزشهای پیدا و پنهان خواند و افزود: ما در کشوری فرهنگ پرور و تاریخ ساز زندگی میکنیم که آثار ارزشمند در خود جای داده است لذا ثبت یک اثر زودتر از دیگری چیزی از ارزش سایر آثار نمیکاهد.
وی در عین حال با اشاره به اینکه تاکنون هیچ مجموعهبازاری در یونسکو به ثبت نرسیده است گفت: بازار تبریز از فرصت خوبی برای این اتفاق برخوردار است و امیدواریم به عنوان اولین مجموعه بازار در جهان به ثبت برسد و باعث رونق گردشگری و فعالیتهای تابعه در منطقه شود.
گفتنی است پرونده سه اثر بازار تبریز، مجموعه شیخ صفی اردبیلی و بافت تاریخی یزد برای ارسال به یونسکو در دست تهیه و آمادهسازی است و هیاتی از کارشناسان کشورمان پرونده کاملی را به سازمان یونسکو ارسال خواهد کرد.
با توجه به اینکه تا کنون هیچ مجموعهبازاری در یونسکو به ثبت جهانی نرسیده است کشورمان میتواند با تلاش برای ثبت بازار تبریز صاحب اولین بازار ثبتی جهان شود.
نظر شما