به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی،در این نشست، شرکتکنندگان در این نشست دینی به ارائه مقاله و سخنرانی درباره عنوان اصلی و همچنین ارائه نظرات خود خواهند پرداخت.
اعضای هیات علمی ایران در این نشست ،حجت الاسلام علی اکبر رشاد رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، حجت الاسلام سید مهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام دکتر محمد جعفر علمی عضو هیات علمی دانشگاه باقرالعلوم قم، حجت الاسلام سید ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم وحجت الاسلام دکتر عبدالعلی توجهی عضو هیات علمی دانشگاه شاهد خواهند بود.
میهمانان خارجی این برنامه نیز از اعضای شورای جهانی کلیساها بوده که به سرپرستی خانم" ریما بارسوم" مدیر اجرایی ارتباطات اسلام و مسیحیت شورای جهانی کلیساها در ژنو به تهران خواهند آمد.
پروفسور خانم هیدی هادسل دوناسمنتو رئیس حوزه علمیه هارت فورد و مدیر مرکز آموزشی وابسته به شورای جهانی کلیساها در بوسئی، دکتر جرگن اسکولر نیلسن استاد مطالعات اسلامی دانشکده الهیات دانشگاه کوپن هاگ دانمارک، دکتر جین کلاود گیلبه باست استاد دانشگاه لائوس سوئیس و متخصص اسلام و گفتگوهای بین الادیانی،دکترگری واچیکوراس اسقف کلیسای ارتدکس سوئیس و مسئول امور آموزشی مؤسسه تحصیلات تکمیلی مرکز الهیات ارتدوکس وسامر اللحام از سوریه از سایر شرکتکنندگان در این نشست محسوب میشوند.
همچنین اسقف اعظم"سیبوه سرکیسیان" خلیفه ارامنه تهران و شمال ایران از اعضای هیات علمی از طرف شورای جهانی کلیساها در این نشست خواهند بود.
آغاز ارتباط مرکز گفتگوی ادیان با شورای جهانی کلیساها به سال 1374 باز می گردد. در این سال آیت الله تسخیری ریاست وقت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ملاقاتی با دبیر کل شورای جهانی کلیساها در ژنو داشت که به دنبال آن ارتباطات رسمی مرکز گفتگوی ادیان با این شورا برقرار و گفتگوی مقدماتی "بررسی کلی اسلام و مسیحیت پیرامون صلح و عدالت" همان سال در ژنو با حضور اندیشمندان مسلمان و مسیحی برگزار شد. از آن زمان تاکنون مرکز گفتگوی ادیان چهار دورنشست را با عناوین اصلی : "دین و دنیای معاصر "، "نقش آینده دین در ژنو " ، "ادیان و پدیده جهانی شدن " و "اخلاق وسیاست" به صورت متناوب در تهران و ژنو برگزار کرد که ضمن تبادل آراء و نظرات در موضوعات نشست ها توانسته به راهکارها و اشتراکات زیادی برسد.
شورای جهانی کلیساها" به منظور هماهنگی دو کلیسای بزرگ جهانی ارتدوکس و پروتستان در سال 1948تأسیس شده است. مرکز این شورا در شهر ژنو کشور سوئیس است و در حال حاضر مسئولیت سازماندهی 44 فرقه کلیسایی ارتدکس و پروتستان در بیش از100 کشور جهان را بر عهده دارد. کلیساهای عضو در شورای جهانی کلیساها شامل اکثر کلیساهای ارتدوکس، بسیاری از کلیساهای اصلاح طلب شامل لوتری ها ، باپتیست ها ، انگلیکن ها و تعدادی کلیساهای مستقل در نقاط مختلف جهان هستند. هدایت کلیه کلیساها و اقلیتهای داخلی ایران که از طریق شورای کلیساهای خاورمیانه انجام می شود خود تحت اشراف شورای جهانی کلیساها قرار دارد.
این شورا اکنون با عضویت بیش از 340 کلیسا در 100کشور جهان به کار خود ادامه می دهد. شعار محوری این نهاد " یک خانواده انسانی در صلح و عدالت " است. شورای جهانی کلیساها به منظور یکپارچه کردن جنبش های کلیسایی و تشویق سر سپردن به پیروی از آموزههای کتاب مقدس شکل گرفت.
نظر شما