۲۰ آذر ۱۳۸۷، ۱۷:۰۷

مسجدی:

سیگار هر سال جان 60 هزار ایرانی را می گیرد

سیگار هر سال جان 60 هزار ایرانی را می گیرد

دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات گفت: بر اساس آخرین آمار سالانه حدود 60 هزار نفر به علت مصرف دخانیات و بیماریهای ناشی از آن جان خود را از دست می دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمدرضا مسجدی در نشست خبری در ساختمان شهدای رادیو سازمان صدا و سیما با بیان اینکه 25 تا 27 درصد مردان بالای 15، 16 سال و 5/3 تا 4 درصد زنان کشور به کشیدن سیگار مبادرت می‌کنند گفت: این در حالی است که مصرف سیگار در قشر جوان و تحصیلکرده به ویژه میان زنان تحصیلکرده بیشتر است.

وی افزود: بحث مصرف سیگار و قلیان گاهی به عنوان یک وسیله تفریحی و گاهی با عنوان فردی که در دام آن معتاد شده مطرح می ‌شود اما این مسئله به لحاظ ملی و بین المللی موضوع بسیار پیچیده ‌ای است. امروزه سیگار به عنوان یکی از سود آورترین کالاهای بازرگانی در عرصه جهانی مطرح است و صاحبان این کالا سعی می‌ کنند به هر طریق ممکن بازار مصرف و تولید را گرم نگه دارند.

مسجدی با اشاره به هزینه ‌ها و زیانهای مصرف سیگار گفت: برخی کالاها در کنار سود دهی برای صاحبان خود ضرر و زیانهایی را به افراد جامعه تحمیل می کنند که سیگار نمونه بارز آن است. بیش از 50 نوع بیماری به طور مستقیم در اثر سیگار به وجود می آید یا سیگار عوارض آنها را دو چندان می‌ کند. همچنین افرادی که به صورت تحمیلی در معرض دود سیگار قرار می ‌گیرند به ضررها و زیانهای آن آگاه نیستند و در این زمینه می توان گفت زنان گاهی بیشتر از همسران سیگاری در معرض سرطان قرار می‌گیرند.

وی با استناد به آخرین آمارهای ارائه شده در زمینه مصرف سیگار گفت: 25 تا 27 درصد مردان بالای 15 تا 16 سال و همچنین زنان 5/3 تا 4 درصد زنان در کشور سیگار مصرف می کنند. همچنین هر چند سطح سواد در قشر جوان و تحصیلکرده افزایش یافته است مصرف سیگار به ویژه در زنان تحصیلکرده افزایش می یابد و جایگزین کردن چیزی به جای سیگار در باور زنان نسبت به مردان بسیار سخت تر است.

مسجدی تصریح کرد: در مجموع حدود 15 درصد از کل جمعیت کشور یعنی 10 میلیون نفر سیگار می ‌کشند. میزان مصرف سیگار سالانه 55 تا 60 میلیارد نخ است. به طور متوسط هر نخ سیگار در کشور حدود 20 تومان است به این ترتیب سالانه مردم 1100 میلیارد تومان خرج سیگار می ‌کنند. این در حالی است که دو برابر این رقم سالانه توسط دولت صرف هزینه‌ های درمان بیماریهای ناشی از مصرف سیگار است.

وی با اشاره با بیان اینکه ایران دومین کشور دنیا به لحاظ دارا بودن قانون جامع کنترل و مبارزه با دخانیات است افزود: در مطالعه‌ای در سطح شهر تهران مشخص شده که کمتر از چهار درصد مردم از این موضوع با اطلاع هستند. این در حالی است که فضا برای اجرای قانون در جامعه فراهم نیست.

مسجدی در باره راه اندازی کارخانه سیگار خارجی در ایران گفت: شرکت دخانیات در مورد تولید، مصرف و واردات دخانیات در کشور وظایفی را بر عهده دارد اما وظایف آن در قالب برنامه و قوانینی مدون مشخص شده است.

دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ادامه داد: بر اساس قانون باید به سمتی حرکت کنیم که در دراز مدت مصرف دخانیات در کشور ریشه کن شود بنابراین شرکت دخانیات نیز باید با هماهنگی ستاد کشوری که از ارگانهای مختلف تشکیل شده عمل کند. بر این اساس هر اقدام شرکت دخانیات باید به تصویب این ستاد کشوری برسد.

وی با اشاره به آخرین آمار مرگ و میر در اثر دخانیات گفت: بر اساس آخرین آمار سالانه حدود 60 هزار نفر به علت مصرف دخانیات و بیماریهای ناشی از آن جان خود را از دست می دهند، بنابراین معاونت سلامت وزارت بهداشت و تمام سازمانهای مسئول باید با جمع بندی بتوانند آمارهای دقیقی به منظور برنامه ریزی بهتر ارائه کنند.

مسجدی با اشاره به جمع آوری دوباره قلیانها گفت: جمع آوری دوباره قلیانها از طرف جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات پیشنهاد شده و ممنوعیت آن در اماکن عمومی و مکانهای فرهنگی به تصویب کمیسیون فرهنگی دولت رسیده است اما به دلیل جابجایی در وزارت کشور هنوز اجرا نشده و در انتظار ابلاغ وزارت کشور هستیم.

کد خبر 798446

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha