به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه الجزیره انگلیسی، "ناوی پیلای" کمیسیر حقوق بشر سازمان ملل در گفتگو با این شبکه در پاسخ به اینکه چرا پس از گذشت 60 سال از صدور اعلامیه جهانی حقوق بشر همچنان نقض حقوق بشر ادامه دارد و به طور مثال در آمریکا بازداشتهای خودسرانه و غیر قانونی افراد و شکنجه ادامه دارد؛ نسل کشی در دارفور و نقض حقوق انسانها در زیمبابوه همچنان به قوت خود باقی است و شاهد قاچاق انسانها بویژه به اروپا و آسیا هستیم؟، گفت : با وجود اینکه اعلامیه حقوق بشر به قدر کافی جامع است و می تواند کشورهای امضا کننده را به اجرای مفاد اعلامیه مجاب کند و برای رسیدگی به پرونده کشورهایی که حقوق بشر را نقض می کنند دو مرجع وجود دارد که یکی شورای حقوق بشر است که کارنامه حقوق بشر تک تک کشورهای عضو سازمان ملل را بررسی می کند اما قدرت اجرایی و قضایی ندارد وبیشتر نقش توصیه ای و انتقادی دارد.
وی ادامه داد که مرجع دوم دیوان کیفری بین المللی است که عاملان جنایت ها و نسل کشی ها را محاکمه می کند که تا پیش از تاسیس این دادگاه نسل کشی ها و جنایات حکومت ها قابل پیگیری نبود.
این مقام سازمان ملل در مورد اینکه شورای حقوق بشرشش جلسه ویژه برای رسیدگی به شکایات تاکنون داشته که چهار مورد آن درباره اسرائیل بوده است، گفت : این شورا در واقع شش جلسه ویژه داشته است که چهار یا کل شش جلسه به اسرائیل مربوط بوده که از اسرائیل به عنوان نیروی اشغالگر در فلسطین شکایت شده است که بیشتر آنها نیز پس ازآن برگزار شد که حادثه ای رخ داد. وی گفت از جمله آنها کشته شدن 19 نفر دربیت حانون بود که اسقف دنیس توتو از طرف این شورا برای تحقیق در این خصوص منصوب شد. بنابراین جلسات مربوط به اسرائیل به منظور رسیدگی به نقض حقوق فلسطینیان از طرف اسرائیل بود.
در ادامه پیلای در مورد اینکه چرا آمریکا و اسرائیل که همواره ناقض حقوق بشر بوده اند مورد محاکمه و مجازات قرار نمی گیرند و اصولا هیچ مرجعی حتی اقدامات آنها را زیر سوال نمی برد، گفت: دبیر کل سازمان ملل بارها از اقدام اسراتیل درمحاصره و بستن گذرگاه غزه انتقاد کرده و خواستار پایان دادن به این محاصره شده است و همچنین مقامات سازمان ملل متحد به کرات از زندان گوانتانامو انتقاد کرده و برخی حتی آن را محکوم کرده و خواستار آزادی زندانیان شده اند.
نظر شما