به گزارش خبرنگار مهر، محمد رجبی ظهر پنج شنبه در نشست توجیهی تشکیل نظام صنفی بخش کشاورزی مازندران در ساری افزود: این رقم در شروع برنامه چهارم توسعه حدود 19 درصد بوده است.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس پیش بینی ها در پایان برنامه پنجم، 50 درصد کشاورزان کشور در قالب تشکل های کشاورزی سازمان یافته طبقه بندی خواهند شد.
مدیرکل توسعه تشکل های بخش کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی همچنین از اجرائی و عملیاتی شدن طرح توسعه تشکل های بخش کشاورزی ظرف سه سال آینده خبر داد و گفت: استقرار نظام صنفی به تصویب هیئت وزیران رسیده و جهت اجرا به وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ شده است.
به گفته وی، با تشکیل نظام صنفی بخش کشاورزی بسیاری از کارهای غیرحاکمیتی از جمله صدور مجوزها، قیمت گذاری محصولات و خدمات بخش کشاورزی، نظارت بر تولید به این نظام واگذار می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز گفت: یکی از کمبودهای اساسی بخش کشاورزی عدم وجود نظام صنفی این بخش بوده است.
عنایت الله تورنگ افزود: یکی از بهترین کارهایی که ما می توانیم جهت افزایش بهره وری و افزایش کیفیت و کمیت تولیدات بخش کشاورزی انجام دهیم تشکیل نظام صنفی بخش کشاورزی است.
به گفته وی، در این راستا اتحادیه ها، تعاونی ها و تشکل های تشکیل شده وظایف خود را به صورت بخشی انجام داده و نظام صنفی اساس و نظام مند کردن فعالیت های کشاورزی را عهده دار خواهد شد.
تورنگ اضافه کرد: واگذاری امور بخش کشاورزی در مورد مسائل غیرحاکمیتی با تشکیل این نظام بسیار سهل و روان خواهد شد.
وی به نقش بخش خصوصی در فعالیت های مختلف کشاورزی اشاره کرد و گفت: این بخش با توجه به ماهیت، ساختار و تحرکی که دارد می تواند برای بخش کشاورزی موثر باشد.
نظر شما