به گزارش خبرگزاری مهر، گروهی از محققان ژاپنی ابزاری را خلق کرده اند که می تواند تفکرات ذهن و خواب انسان را همزمان با وقوع آنها پردازش کرده و بر روی نمایشگر به تصویر بکشد.
به گفته محققان این اولین بار در جهان است که تصویر سازی از فعالیتهای مغزی که انسان مستقیما آنها را مشاهده می کند ممکن شده است. با استفاده از این تکنولوژی می توان به زودی آنچه را که افراد به عنوان خواب مشاهده می کنند را نیز به تصویر کشید.
این اختراع در طی تحقیق بر روی فرایند درک تصویر توسط شبکیه چشم در انسان به وجود آمد. زمانی که فرد به تصویری نگاه می کند، شبکیه چشم قدرت شناسایی تصویر را داشته و به تدریج سیگنالهای دریافتی را به صورت امواج الکتریکی به غشای بصری مغز منتقل می کند. محققان طی انجام این تحقیقات دریافتند که چگونه سیگنالهای الکتریکی به تصاویر تبدیل می شوند.
به عنوان قسمتی از این تحقیقات دانشمندان به افراد مختلف 6 حرف مختلف یک کلمه واحد را نشان دادند و سپس از این تکنولوژی برای اندازه گیری فعالیتهای مغزی آنها و چگونگی بازسازی مجدد حروف بر روی نمایشگر استفاده کردند.
بر اساس گزارش تلگراف، از زمانی که زیگموند فروید تفسیر خواب خود را در قرن گذشته ارائه کرد، محققان تلاشهای گسترده ای را برای کشف راز خواب در انسانها به انجام رسانده اند که به نسبت تلاشهای فراوان به نتایج قطعی کمی دست یافته اند.
در حالی که تاکنون تنها موفقیت در این زمینه خلق تکنولوژی برای بازسازی تصاویری از مغز بوده است به اعتقاد دانشمندان این کشف جدید می تواند توانایی علم را در رمز گشایی از رویا و خواب و دیگر فعالیتهای مغزی در انسان افزایش دهد.
نظر شما