سیاوش جعفرپور در گفتگو با خبرنگار مهر در کرمانشاه اظهار داشت: موزه تمبر کرمانشاه در سال 1381 در ساختمانی واقع در میدان سپاه پاسداران در دو سالن به ابعاد 680 متر مربع تجهیز و راه اندازی شد.
وی افزود: در این موزه بیش از سه هزار قطعه تمبر از دوران قاجاریه به بعد نگهداری می شود که از تنوع خاصی برخوردار است و قدیمی ترین آنها (سری ناصری محرابی) مربوط به سال 1270 است.
جعفر پور ادامه داد: در کنار تمبرهای موجود در این موزه اسناد، سکه، خط نوشته های قدیمی، پاکتی که قدمتی نزدیک به یک قرن دارد و هنوز گشوده نشده و ممهور است، لباس چاپار به سبک گذشته و امروزی، دستگاه نقش تمبر قدیمی، صندوق نامه های عادی، ماشین ابطال تمبر ریلی، ترازو و باسکول قدیمی نیز نگهداری می شود.
وی با اشاره به اهمیت وجود این موزه در کرمانشاه گفت: از آنجا که تمبر می تواند به عنوان یک میراث فرهنگی و نشان دهنده نحوه زندگی و فرهنگ مردم هر دوره باشد، علاقه مندان زیادی را به سوی خود جلب کرده است به طوری که در استان کرمانشاه بیش از دو هزار نفر مشترک ثابت و علاقمند به خرید تمبرهای جدید وجود دارد که جدیدترین تمبرها را خریداری و جمع آوری می کنند.
جعفر پور تصریح کرد: موزه تمبر اداره کل پست استان کرمانشاه جزو سه موزه بزرگ تمبر کشور است که اقدام به راه اندازی موزه در این سطح کرده است به طوری که در سال 1380 از سوی وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات از استانهای برتر در زمینه تمبر معرفی شد.
وی با بیان اینکه در حال پیگری جهت گسترش فضای موزه تمبر کرمانشاه هستیم، گفت: درحال حاضر به جهت کوچک بودن فضا و استیجاری بودن آن، یک مکان ثابت با وسعت بیشتر در محل اداره کل پست استان در نظر گرفته شده که به زودی موزه تمبر به این مکان منتقل خواهد شد که با در نظر گرفتن فضای جدید پیش بینی می شود تعداد تمبرهای به نمایش گذاشته شده در این موزه به حدود هفت هزار قطعه برسد.
مسئول موزه تمبر اداره کل پست استان کرمانشاه خاطر نشان کرد: با رایزنیهایی که با مسئولان آموزش و پرورش استان و مدیران مدارس برای بازدید دانش آموزان از موزه داشته ایم سالانه بیش از چهار هزار نفر از این موزه دیدن می کنند.
نظر شما