۲۳ آذر ۱۳۸۷، ۱۳:۰۳

یک مسئول وزارت مسکن اعلام کرد:

دستیابی به دانش فنی تشخیص زلزله 24 ساعت قبل از وقوع

دستیابی به دانش فنی تشخیص زلزله 24 ساعت قبل از وقوع

رئیس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن از دستیابی به دانش فنی تشخیص زلزله 24 ساعت قبل از وقوع خبر داد و در عین حال گفت: آزمایشات بیشتری در این باره در حال انجام است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمود فاطمی عقدا امروز در حاشیه همایش علمی تولید صنعتی و فناوری های ساختمان در تهران در جمع خبرنگاران گفت: ایران در امر تحقیقات پیش بینی زلزله از تمام کشورهای دنیا جلوتر است و هم اکنون به دلیل عدم ثبت یافته ها به صورت بین المللی به نام ایران، نتایج این تحقیقات اعلام رسمی نشده است.

رئیس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن بیان کرد: روش علمی پیش بینی زلزله برمبنای زمین شناسی، زمین شناسی ساختمان و لرزه خیزی انجام می شود و به شرط دارا بودن اطلاعات لرزه نگاری دقیق از مناطق مختلف کشور، وقوع زلزله ها حداقل 24 ساعت قبل قابل تشخیص است.

وی اظهارداشت: تحقیقات کاربردی درارتباط با تشخیص زلزله 24 ساعت قبل از زمان وقوع  ادامه دارد و در این زمینه توانسته ایم به دانش فنی دست یابیم و آزمایشات بیشتری دراین خصوص در حال انجام است.

فاطمی عقدا نتایج روش علمی پیش بینی زلزله را بسیار رضایت بخش اعلام کرد و افزود: انجام تحقیقات زمان براست؛ لذا به محض رسیدن به نتیجه 100 درصدی دراین زمینه اعلام رسمی صورت می گیرد، زیرا کوچکترین خطا در پیش بینی ها خساراتی به مراتب بیشتر از وقوع زلزله بر جای می گذارد، ضمن اینکه بی اعتمادی مردم را به دنبال خواهد داشت.

وی تصریح کرد: در حال حاضر بالغ بر 1200 ایستگاه شتاب نگاری به منظور بررسی رفتار زمین در مقابل زلزله در کشور راه اندازی شده است که دستیابی به اطلاعات تحلیلی از رفتار واقعی زمین در این شبکه مبنایی برای تهیه نقشه های خطرپذیری زمین است.

رئیس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن با اشاره به وجود 45 ایستگاه شتاب نگاری در تهران بیان کرد: در حال حاضر دیجیتالی کردن ایتگاههای شتاب نگاری کشوردر دستور کارقراردارد، ضمن اینکه این ایستگاهها به سیستم GPS مجهز می شوند.

خروج مصالح ساختمانی غیر استاندارد از بازار مسکن

وی همچنین در این همایش با اشاره به بازنگری و ویرایش چهارم آئین نامه 2800 عنوان کرد: ویرایش این آیین نامه با هدف کاهش تلفات و خسارات ناشی از زلزله آغاز شده است.

فاطمی عقدا تصریح کرد: صنعتی کردن و توسعه فناوریهای نوین و بهینه کردن ساخت و ساز در کشور مهمترین اقدامات سازمان در برنامه چهارم است، ضمن اینکه 35 فناوری نوین ساختمانی مورد تائید قرار گرفته اند و 48 شرکت ساختمانی تاییدیه فنی دریافت کرده اند.

وی با بیان اینکه بیشتر خسارتها در امر ساختمان سازی ناشی از عدم به کارگیری نیروهای آزموده است افزود: تغییر رویکرد آموزشی در صنعت ساخت و ساز کشور در دستور کار قرار گرفته است.

فاطمی عقدا از تهیه و تدوین بانک اطلاعاتی زلزله شناسی، شتاب نگاری، مصالح ساختمانی و ژئوتکنیک خبر داد و گفت: امسال سال پایانی استفاده از مصالح غیر استاندارد در بازار مسکن است.

کد خبر 799573

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha