به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه الریاض، نوری کولاکوغول رئیس کمیته "ترکیه 2010" با اشاره به اینکه فرهنگ همزیستی مسالمت آمیز از قرنها در استانبول وجود دارد و اقوام و گروههای مختلف در این شهر با مسالمت و صلح در کنار یکدیگر زندگی می کنند، تصریح کرد: در این منطقه معماریهای برجسته ای وجود دارد که به دوران بیزانسها بازمی گردد .
وی با بیان اینکه هنرهای تجسمی در 20 نمایشگاه با هدف اشاعه هنرهای معاصر استانبول عرضه می شود تا همه جهان از آن بهره مند شوند، اظهار داشت: در این سال سعی می کنیم هنرهای مختلف مردم استانبول را در قالب خیابانهای تاریخی، بازسازی آثار باستانی و تاریخی، برگزاری جشنواره موسیقی و دیگر برنامه ها ارائه کنیم.
بیرال مدرا ناظر بخش هنری استانبول 2010 گفت: از دهها هنرمند مشهور جهان دعوت می کنیم با هنرمندان نسل جوان کار کنند. همچنین از 16 ادیب برجسته آمریکایی، آلمانی و لبنانی دعوت خواهیم کرد تا دیدگاه خود را درباره استانبول در قالب کارهای ادبی ارائه کنند.
وی افزود: در این میان از دهها هنرمند جهان نیز خواسته ایم فیلمهای کوتاه درباره این شهر بسازند.
اتحادیه اروپا سال 2006 استانبول را به عنوان پایتخت فرهنگی اروپا در سال 2010 در کنار شهر اسن آلمان و بیکس مجارستان برگزید.
بسیاری از کشورهای اروپایی با هدف ارائه تحولات پایه فرهنگی خود شهری را به عنوان پایتخت فرهنگی انتخاب میکنند که این امر با استقبال زیادی نیز رو به رو شده است. سال 2009 لینتز اتریش، سال 2010 اسن آلمان و سال 2011 تورکو فنلاند به عنوان پایتخت فرهنگی اروپا انتخاب شدهاند.
نظر شما