به گزاش خبرنگار مهر در گرگان، علی جعفری مفید آبادی ظهر یکشنبه در گردهمایی سالانه پنبه کشور در گرگان افزود: بر اساس این برنامه، هر سال باید 10 درصد از اراضی زیر کشت این محصول زیر پوشش طرح آرمانی قرار گیرند.
وی اظهار داشت: برای اجرای این طرح باید مشکل کمبود نقدینگی زارعین و کارخانجات پنبه پاک کنی برطرف و حمایت اصولی و کارشناسی از این صنعت شود.
وی خاطرنشان کرد: اکنون در بخش مکانیزاسیون و به زراعی مشکلات زیادی وجود دارد و باید به تحقیقات بیشتر توجه شود.
به گفته جعفری مفید آبادی، خروج از دایره محدود کنترل بخش خصوصی سازی فعالیتها در جهت رشد پنبه، بهره برداری و گسترش ساخت کارخانجات و صنایع بسته بندی تبدیل، برگشت به سیستم هدایت دولت، تشویق کارخانجات به سیستم تولید محصول، تشویق برای سرمایه گذاری در کارخانجات در کنار مزرعه از جمله راهکارهایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور بیان داشت: تولید اقتصادی و ورود برای کشت دوم در این محصول امری الزامی بوده که باید مورد تاکید قرار گیرد.
وی بیان داشت: اکنون دربخش کاشت، آبیاری زمین مشکل داریم که باید در ساختار تجدید نظر ایجاد شود و از ابتدا تا انتهای مرحله تولید باید تغییر کند.
جعفری مفید آبادی، انجام آزمایشات سالیانه تکنولوژی الیاف، استاندارد سازی پنبه، رقم بندی محصولات را از دیگر گامها برای ایجاد تحول در این صنعت برشمرد.
وی به برنامه پنج ساله توسعه کشور در این بخش اشاره عنوان کرد: طبق برنامه باید در این محصول به خودکفایی مجدد برسیم و سطح زیرکشت این محصول تا 200 هزار هکتار افزایش یابد.
جعفری خاطرنشان کرد: همچنین میزان عملکرد این محصول نیز باید به دو هزار و 680 تن افزایش یابد.
در حال حاضر 120 هزار هکتار سطح زیر کشت پنبه در کشور وجود دارد که سالانه بیش از 90 هزار تن محصول از آن برداشت می شود.
در این گردهمایی دو روزه شماری از کارشناسان و محققان شرکت دارند.
نظر شما