به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، علی اکبر تناکی صبح امروز در جمع کارشناسان ناظر فنی گندم استان افزود: جهاد کشاورزی با توجه به اهمیت کشت گندم که یکی از محصولات استراتژیک استان است طرح مدیریت آرمانی در هشت شهرستان و در مناطقی که متوسط عملکرد آن زیر میانگین شهرستان باشد، اجرا کرده است.
وی بر بکارگیری 46 نفر کارشناس ناظر فنی گندم در سطح استان به منظور نظارت بر مزارع گندم و افزایش عملکرد در واحد سطح اشاره کرد و اظهار داشت: در طرح مدیریت آرمانی، اطلاعات مورد نظر شامل تمام مسائل فنی با همکاری کشاورزان نظارت شده تا نقش بهینه مدیریت کشت و عوامل تولید در افزایش عملکرد نسبت به مزارع شاهد را مشخص کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: برابر آخرین آمار جمع آوری شده از شهرستانها تاکنون 31 هزار هکتار کشت انجام شده که سطح سبز مزارع 22 هزار هکتار است و امید می رود تا پایان آذر کشت کلیه سطوح پیش بینی شده محقق شود.
وی متوسط عملکرد مزارع گندم آبی در استان را دو هزار و 729 کیلوگرم در هکتار عنوان کرد و افزود: پیش بینی می شود 111هزار تن گندم از سطح مزارع استان برداشت شود.
تناکی ارزش اقتصادی این محصول با احتساب هر کیلوگرم گندم سه هزار و 50 ریال را بالغ بر 339 میلیارد و 504 میلیون ریال دانست و گفت: اگر به طور میانگین، 166 تن و 970 کیلوگرم کاه به عنوان محصول جانبی تولید شود در مجموع ارزش اقتصادی گندم و کاه استان حدود 60 میلیارد تومان خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه تعداد بهره برداران گندم در استان چهار هزار و 315 نفر است، اظهار داشت: سطح بیمه شده مزارع گندم تاکنون چهار هزار و 447 هکتار است که با توجه به شرایط اقلیمی و بروز تنش های محیطی طی مراحل رشد گندم باید کشاورزان و بهره برداران نسبت به بیمه کردن محصول خود اقدام کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: میزان بذر توزیعی اصلاح شده از ارقام مختلف در سطح استان 289 تن است که عمده ارقام مورد کشت روشن، بک کراس روشن، الوند و آنفارم چهارربعی است.
تناکی افزود: علاوه بر موارد فوق میزان سه هزار و 367 کیلوگرم سم ضدعفونی برای بذور خودمصرف کشاورزان و بیش از 13 هزار تن انواع کود شیمایی برای کشتهای پاییزه و به خصوص گندم تأمین شده است.
وی تصریح کرد: آزمون خاک، ساماندهی بذور خودمصرفی، لایه شکنی در مزارع، مساعدت در اصلاح سمپاش های بوم دار پشت تراکتوری، مساعدت در اصلاح دستگاههای خطی کار، بذرکاری، خردکردن بقایای گیاهی، مساعدت در استفاده از کودهای ریز مغزی، زیستی و آلی و اصلاح روشهای آبیاری از جمله اقدامات انجام شده برای افزایش عملکرد محصول گندم در استان است.
نظر شما