به گزارش خبرنگار مهر، مهندس حمید بقایی در همایش پژوهش و دانشجو که در مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی برگزار شد افزود: مباحث نظری در حوزه پژوهشهای مختلف کاملتر است اما ما در بحث کاربردی خیلی ضعیف هستیم و بودجه و اعتباری نیز برای آن در نظر گرفته نشده است و این امر فقط مربوط به میراث فرهنگی نیست بلکه در بخشهای دیگر کشور نیز دچار ضعف هستیم.
وی ادامه داد: باید تلاش کنیم پژوهشهای کاربردی جدیدی برای دانشجویان تعریف کنیم.
قائم مقام سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تاکید کرد: در طول سه یا چهار سال گذشته سیاستی مبنی بر تعطیل کردن مرکز آموزشی میراث فرهنگی وجود داشت در حالی که بعد از آغاز فعالیت ما اقداماتی مبنی بر ادامه فعالیت این مرکز انجام شد .
وی افزود: مرکز آموزشی میراث فرهنگی دو راهکار برای حیات خود می تواند داشته باشد که یکی از آنها این است که تحت نظر وزارت علوم قرار گیرد و یا برای اینکه زیر نظر سازمان میراث فرهنگی باقی بماند باید سطح علمی آموزشهای خود را بالا ببرد.
بقایی اظهار داشت: من هیچ رد پایی در پروژه های سازمان از حضور دانشجویان این مرکز نمی بینم بنابراین باید تلاش کنیم تا بین مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی و سازمان میراث فرهنگی رابطه مناسبی برقرار کنیم که مرکز بتواند به حیات خود ادامه دهد.
قائم مقام سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: اگر مکان و یا بنایی را مرمت می کنیم باید از دانشجویان مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی استفاده کنیم و موانع اداری که در این زمینه وجود دارد را بنده برطرف خواهم کرد.
وی گفت: ما موظف هستیم زمینه اشتغال دانشجویان را پس از ادامه تحصیل فراهم کنیم و سازمان پروژه های زیادی دارد که دانشجویان می توانند برای بالا بردن سطح علمی خود و همچنین ایجاد اشتغال در این پروژه ها مشغول به کار شوند. مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی نباید جدا از سازمان باشد بلکه باید جزئی از سازمان میراث فرهنگی باشد.
بقایی از بهره برداری از هزار پروژه در حوزه میراث فرهنگی کل کشور در اسفند ماه خبر داد و گفت: این هزار پروژه آماده بهره برداری هستند و به طور متوسط برای هر استان 30 پروژه در نظر گرفته شده است.
قائم مقام سازمان میراث فرهنگی گفت: طی چند سال اخیر انحصار را در سازمان شکستیم به طوری که کارها به خود استانها واگذار شده است و دیگر اینگونه نیست که یکنفر در سازمان بنشیند و برای تمامی استانها تصمیم بگیرد.
در این همایش 5 نشست با موضوعات میراث فرهنگی و هویت ملی، موزه داری، صنایع دستی، هنرهای سنتی، گردشگری و مرمت آثار و بناهای تاریخی برگزار شد و در هر نشست مقالاتی از سوی دانشجویان ارائه شد.
در پایان همایش از مقالات برتر و همچنین دانشجویان برگزیده تقدیر به عمل آمد.
نظر شما