به گزارش خبرنگار مهر، دکتر عابد بدریان با بیان اینکه علم نجوم به عنوان یکی از شاخههای مهم علوم تجربی نقش بسیار زیادی در شکوفایی فکر و اندیشه انسانها دارد این علم را به عنوان قلمرویی درهم تنیده و بین رشتهای دانست و افزود: آموزش و پرورش باید از امکانات انجمنهای نجوم استفاده کرده و نیروهای انسانی لازم برای آموزش نجوم را تأمین کند.
وی آموزش نجوم را موجب رشد نگرش علمی و تقویت تفکر خلاق در حل سایر مسایل زندگی دانست و اظهار داشت: امروزه اهمیت آموزش علم نجوم در اغلب جوامع و کشورها به خوبی درک شده است.
دبیر علمی همایش آموزش نجوم مبتنی بر فرهنگ و تمدن اسلامی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ایران از بنیانگذاران علم نجوم در جهان بوده و هم اینک نیز یکی از کشورهای مطرح در این عرصه محسوب میشود گفت: با توجه به جایگاه ویژه علم نجوم در تاریخ تمدن اسلامی و تاثیر مثبت آن بر ارتقای نگرشها و باورهای دینی مخاطبان و همچنین استقبال بیسابقه دانشآموزان از دورههای آموزشی نجوم " موسسه پژوهشی برنامهریزی درسی و نوآوریهای آموزشی "وابسته به سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش در بهمن ماه سال 1386 یک کار گروه تخصصی ویژه آموزش نجوم مبتنی بر فرهنگ و تمدن اسلامی تشکیل داد.
بدریان افزود: این کارگروه موفق شد تا با همکاری بخشهای مختلف وزارت آموزش و پرورش ضمن تعریف وضعیت مطلوب برای آموزش نجوم وضعیت موجود بخشهای مختلف آموز ش و پرورش را از لحاظ تجهیزات و امکانات نجومی مورد بررسی قرار دهد.
وی در ادامه با بیان اینکه اعضای تیم المپیاد نجوم کشورمان در دومین المپیاد جهانی نجوم و اختر فیزیک توانست رتبه سوم را کسب کنند افزود: سال 2009 نیز تحت عنوان سال جهانی نجوم نامگذاری شده است و همچنین سومین المپیاد دانشآموزی نجوم و اختر فیزیک در مرداد ماه سال 1388 به میزبانی جمهوری اسلامی ایران در کشورمان برگزار می شود.
دبیرعلمی همایش "آموزش نجوم مبتنی بر فرهنگ و تمدن اسلامی آموزش و پرورش" ادامه داد: موسسه پژوهشی برنامه ریزی درسی و نوآوریهای آموزشی همایش یکروزهای با عنوان "آموزش نجوم مبتنی بر فرهنگ و تمدن اسلامی" دوم دی ماه سال جاری در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) واقع در شهر ری برگزار می کند.
بدریان از حضور وزیرآموزش و پرورش و معاونان وی در این همایش خبر داد و افزود: طی مراسمی در این همایش از اعضای تیم المپیاد دانشآموزی نجوم و اختر فیزیک کشورمان تقدیر می شود و همچنین نمایشگاهی از تجهیزات نجومی و مواد کمک آموزشی جهت معرفی توانمندیهای بخشهای مختلف آموزش و پرورش تشکیل خواهد شد.
وی با بیان اینکه آزمایشگاه مدارس امکانات محدودی را در علم نجوم دارد اظهار داشت: حتی در دوره متوسطه نیز این امکانات ناچیز است و مسئولان آموزش و پرورش در نظر دارند تا در همه مراکز استانها امکانات نجوم را فراهم آورد.
دبیرعلمی همایش آموزش نجوم مبتنی بر فرهنگ و تمدن اسلامی آموزش و پرورش در پایان خاطرنشان کرد: شواهد اولیه نشان میدهد دانشآموزانی که در کلاسهای آموزش نجوم شرکت میکنند علاوه بر اینکه در درک مفاهیم ریاضی تبحر خاصی پیدا میکنند اعتقادات مذهبی آنها نیز تقویت میشود.
نظر شما